Què té el rock del sud que agrada tant i a tants? És aquesta una bona pregunta, i per respondre-la no hi ha res millor que escoltar un disc de Lynyrd Skynyrd o els Allman Brothers, o també The Band o altres grups mítics. Hi ha alguna cosa en aquestes veus estripades i enèrgiques guitarres que ens sumeixen en un ambient frenètic fins estarrufar la pell. Per sentir aquesta emoció, aquí a Castelló podem presumir de comptar amb un petit racó que aposta fort per la música en directe, com és la sala Veneno Stereo de la capital de la Plana, que de forma extraordinària aconsegueix portar a alguns dels grups més interessants de quants sorgeixen en el sempre intricat món del rock. Sense anar més lluny, divendres que ve, 26 de febrer, actuaran procedents de Charleston, Carolina del Sud, els joves Atles Road Crew.

ROCK D’AHIR I AVUI

El conjunt liderat per Taylor Nicholson és un dels deixebles avantatjats d’aquestes mítiques bandes de la dècada dels 70 que amb l’aparició de grups com Kings of Leon o The Black Keys han tornat a la palestra. Dave Beddingfield, Patrick Drohan, Max Becker i Bryce James ofereixen directes inoblidables i poc a poc, després de l’aparició del seu primer EP en 2012, atreuen les mirades de la crítica especialitzada que veu en ells a un dels nous referents del rock més punyent. Precisament, amb el seu últim treball, que és en realitat el seu primer disc, ‘Halfway to Hopkins’ i que presentaran a Castelló el dia 26, han donat un veritable cop sobre la taula. Sens dubte, Atlas Road Crew protagonitzen una música sense artificis. El que el públic veurà sobre l’escenari és a cinc músics que veritablement senten el que és la música, gent que prodiga aquest rock and roll que beu del blues, d’aquests sons d’arrels americana, del rock més clàssic de tots dos costats de l’oceà.

‘Halfway to Hopkins’ ofereix cançons amb una sèrie de ‘riffs’ magistrals que, al costat de la veu de Taylor Nicholson, ens traslladen a una època daurada i a escenaris mítics. El conjunt nord-americà s’uneix, per tant, a altres bandes que ja han desfilat per Castelló, com The Delta Saints, per citar un exemple, i a les que qualsevol amant de la música rock ha de seguir-los la pista. H