La pilota castellonenca està d’enhorabona. En la matinal de pilota valenciana celebrada el passat dissabte en el trinquet d’Alfara del Patriarca (l’Horta Nord), es van disputar fins a quatre finals corresponents a la huitena edició del Campionat Autonòmic Individual de Galotxa, Trofeu El Corte Inglés, on dos representants del CPV Onda, Diego i Pedro López, que a més a més son fill i pare respectivament, van aconseguir un or i un argent.

Aquesta es una dura competició en la que només els jugadors amb més potencia poden aplegar lluny al llarg del torneig.

En el cas de la categoria absoluta, va ser José Sánchez, Pepet, d’Alfara del Patriarca, el que fer valer la seua pegada davant Manolo de Torrent, convertint-se en el guanyador absolut.

Encara que Previament a la gran final van tindre lloc altres tres finals. En la primera d’elles, els juvenils Diego d’Onda i Jesús del CPV Faura donaren tot un recital de lluita, jugant fins l’últim joc de la partida. Ja que el marcador es tancava amb un 70 a 65 favorable al jugador de la Plana Baixa, proclamant-se campió autonòmic juvenil de galotxa.

A continuació aplegava la final de veterans, on els protagonistes foren Manolo de Riba-roja i Pedro d’Onda, i encara que pareixia que el del Camp de Turia guanyaria l’enfrontament amb comoditat, ja que es distanciava en el marcador, l’ondenc es va recuperar fins a aplegar a un 65 a 60 per al de Riba-roja, que finalment sumava el últim parcial i s’emportava el trofeu de campió. En la final de categoria B, Pablo de Campanar guanyà a Jaume de Manises.

Els trofeus als jugadors finalistes els van lliurar Jaume Martínez, regidor d’Alfara del Patriarca, i Jesús Fontestad, vicepresident de galotxa de la Federació de Pilota Valenciana.