+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

El centre Salesianos estrena una nova biblioteca al pati

 

Un èxit. Els alumnes utilitzen ja la nova biblioteca situada al pati. - MEDITERRÁNEO

23/01/2018

U na bonica caseta gris i blanca, amb teules roges --en sintonia amb els actuals colors corporatius dels Salesianos de Borriana--, portes de cristall i una prestatgeria plena de llibres en el seu interior van aparèixer en el pati del col·legi, sorprenent gratament els alumnes, qui no han dubtat en triar un volum i dedicar-se al plaer i diversió de la lectura.

Esta iniciativa, amb el nom de Menuda biblioteca lliure, està impulsada pel Departament d’Innovació Educativa i forma part d’una estratègia més àmplia del col·legi per fomentar els hàbits lectors entre els alumnes i fer presents els llibres en els espais d’oci.

La biblioteca ha estat confeccionada íntegrament en el propi centre per Kinco Oliver, que és el responsable de manteniment del col·legi.

FUNCIONAMENT

El funcionament de la mateixa és molt senzill, ja que durant el temps que la biblioteca romanga al pati els alumnes podran agafar un llibre per a llegir-lo i tornar-lo quan l’hagen acabat. Així mateix, també poden dur un llibre de casa i contribuir amb ell a augmentar els fons de la biblioteca, ja que el lema i filosofia de la mateixa és «Agafa un llibre, deixa un llibre».

Els alumnes tenen a la seua disposició unes fitxes de lectura, que poden també descarregar des d’un enllaç en la pàgina web del col·legi.

La idea d’esta minibiblioteca, basada en les experiències de les Little free libraries que ja s’estenen per tot el món, és la de crear espais innovadors i creatius per al desenvolupament dels alumnes, amb la intenció que la lectura siga una opció més de diversió i entreteniment per a ells.

Per esta raó, és també fonamental que els propis alumnes es consciencien de la necessitat de cuidar-la i respectar-la.