Els centres educatius de Castelló es capbussen aquest curs en la campanya mediambiental Eduquem en verd. L’Ajuntament de la capital de la Plana oferirà un total de 12 iniciatives amb l’objectiu de reforçar la formació en sostenibilitat i posar en valor l’entorn del terme municipal. El nou catàleg, impulsat per la Regidoria de Transició Ecològica i amb la col·laboració de la Regidoria d’Educació, contempla jornades en paratges tan emblemàtics com el parc Meridià, la Marjaleria, la Pineda o Ribalta. Com a novetat, inclou l’activitat 50/50, un programa que implica centres escolars perquè reduïsquen la meitat el seu cost energètic mitjançant la creació d’un consell energètic. L’objectiu és aconseguir un 50% de rebaixa de la tarifa energètica, mentre l’altra meitat es dirigiria a millores en el propi centre.

El regidor d’Educació, Francesc Mezquita, ha subratllat que Eduquem en verd «promou la convivència i el treball en equip entre l’alumnat». Cal destacar que la campanya va destinada a les etapes d’Infantil, Primària i primer i segon d’ESO, així com a centres d’educació especial. El procés d’inscripció es prolongarà fins al 13 de desembre.

LES ACTIVITATS

El teatre també formarà part d’aquesta iniciativa. Els petits participaran en la visita teatralitzada Interprete’m Ribalta i en el programa Teatre en verd, que constarà de sessions teatrals que versaran sobre els hàbits diaris o la relació en l’entorn.

Amb els nostres aus, experts ornitòlegs ensenyaran ocells autòctons en diversos parcs de la ciutat; i en Educació per l’aigua al Vaig moldre la Font hi haurà, a més d’un visita al seu brollador, tallers educatius com el joc de l’aigua. Una gimcana en la Pineda i una activitat de conscienciació en la importància de mantindre el litoral net a la platja del Planetari, completen la programació d’activitats.