Un grup d’alumnes de la província de Castelló ja es prepara per a viure una experiència única i molt enriquidora que està a l’abast de tan sols uns pocs joves en tota Espanya. I és que un total de nou estudiants de diferents centres educatius han sigut triats entre més de 10.000 de tot el territori nacional per a gaudir de les beques que cada any convoca la Fundación Amancio Ortega (FAO), un programa amb el qual es pretén facilitar un procés d’immersió en una cultura estrangera, alhora que perfeccionen l’aprenentatge de l’anglés durant tot un curs acadèmic. Així, els estudiants seleccionats conviuran amb una família del país d’acolliment (els Estats Units o Canadà) i cursaran Grau 11, l’equivalent a primer de Batxillerat.

El somni per a aconseguir una de les 600 places va començar a mitjan setembre amb un examen escrit per a mesurar el nivell d’anglés, al que es va unir la realització d’un formulari escrit amb preguntes personals, una exposició d’un tema en anglés i una entrevista personal. Un llarg procés que, finalment, nou castellonencs van aconseguir superar amb èxit.

ELS AFORTUNATS

Els alumnes afortunats, els qui estan ja impacients perquè arribe estiu i poder fer les maletes, són Pol García Olalla (Nuestra Señora de la Consolación de Vinaròs), Sofía Almarcha Saura (Nuestra Señora de la Consolación de Borriana), Marta Vidal Reverter (Salesianos de Borriana), Ángela Monzonís Olmedo (Torrenova de Betxí), Marta Cerezuela Piquer (Madre María Rosa Molas d’Onda), Elena Ferres Gasch (Puértolas Pardo de l’Alcora), Andrea Loeches Pardo (Carmelitas de Castelló), Balma Ayala Lara (Francesc Ribalta de Castelló) i María Aguilella Pardo (Politècnic de Castelló).

A tan sols uns pocs mesos per a iniciar aquesta nova marxa formativa, aquests joves s’han convertit en els triats i ja anhelen amb començar aquesta nova experiència, tant educativa com vivencial. I és que aquest tipus d’experiències tan sols ocorren una vegada en la vida, amb el que hauran d’esprémer al màxim la seua estada a l’altre costat del toll.