Després de mes de quatre anys al capdavant de la Federació Provincial de Associacions de Mares i Pares d’Alumnes, estic molt contenta i orgullosa de vore tot el treball que fan les famílies al voltant del seu centre i la majoria de les vegades de la mà dels equips directius i professorat. Però, malauradament, algunes vegades tenen que treballar en paral·lel perquè no arriben a un consens de treball.

Les famílies som un nucli fonamental per al desenvolupament essencial de la educació dels nostres fills. A més de voler participar de la vida del centre, ens preocupem per vore que l’educació pública siga garant de cobrir totes les seues necessitats. Per tot açò, reclamem el paper reial que ens correspon. En els centres, al costat dels equips directius i professorat, per a consensuar totes les decisions que afecten tant al centre com a l’educació que rebran els nostres fills, així com a la Administració que de una vegada per totes, facilite la participació reial de les famílies.

Tenim que recordar constantment que les mares i pares que defensem l’escola pública, dins de qualsevol associació, som voluntaris, per la cual cosa necessitem poder conciliar, a banda de la vida familiar, la vida laboral, amb el desenvolupament del nostre voluntariat. No volem estar ahí i que uns i altres es plenen la boca dient que les famílies participem en les decisions. No volem estar ahí per a que l’Administraciò diga que ens dona veu i que podem participar de la pressa de decisions. Perque tots saben que les famílies sempre estem en minoria.

Demanem que s’escolte la veu de les famílies i que es començe a treballar per a que tornem a tindre el valor i el pes que teníem en els consells escolars. Que la nostra participació tingue el mateix pes que el de les altres de entitats representades. Nosaltres anem a continuar treballant per tot açò i mes.