Conscienciar als més xicotets sobre problemàtiques com la generació de residus i la importància del reciclatge d’una manera amena i divertida, utilitzant les últimes tecnologies i a través de materials totalment reciclats. Aquest és el principal objectiu de La vida de les coses, el projecte educatiu i de sensibilització ambiental que Fobesa i Fovasa, les empreses que conformen la divisió de gestió mediambiental de Grup Gimeno de Castelló, acaben de posar en marxa en els col·legis de les principals localitats on presten els seus serveis de tota la Comunitat Valenciana.

Es tracta d’una activitat itinerant dirigida a l’alumnat de primer cicle d’Educació Primària en la qual, a través de sis personatges animats i material didàctic d’última generació, com a realitat augmentada i una app, s’ensenya als més xicotets a voler i cuidar l’entorn mitjançant senzilles pràctiques que poden aplicar en el seu dia a dia. Per a això, els continguts s’han dividit en cinc unitats didàctiques dedicades al cicle de vida dels productes, el canvi climàtic, els residus i la seua gestió, el consum responsable i les bones pràctiques ambientals, que protagonitzen uns divertits personatges en 3D. El projecte de divulgació, a més de visitar els col·legis, disposa d’ampli material i reptes per a desenvolupar a casa. «Des de Fobesa i Fovasa hem volgut impulsar aquesta iniciativa educativa i responsable amb la vocació de construir un futur millor a través de les noves generacions, que són el futur», ha destacat Juan Pablo Mateo, director general de totes dues companyies.

Durant les sessions, els tècnics especialitzats del programa transformen cada aula en una autèntica reciclase en la que, a través de la projecció de divertits audiovisuals, jocs interactius i la realització de tallers manuals, donen a conéixer als xiquets com reciclar correctament per a contribuir a la conservació del planeta.