L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha posat en marxa el contracte de suport a la Xarxa Jove per als anys 2020 i 2021, amb la incorporació de 17 profe- ssionals que treballaran en les nou àrees en les quals es divideix la Xarxa Jove. L’import pressupostat per a aquests dos anys és d’1.808.878 euros.

En 2020 es destinaran 764.595 euros, la qual cosa permetrà finançar tres línies de suport: treball directe en el territori, comunicació i assessorament a municipis i mancomunitats en el desenvolupament de les activitats de promoció previstes en les resolucions de concessió de les línies nominatives de subvenció de l’IVAJ a entitats locals.

L’equip de suport a l’IVAJ per a la gestió de Xarxa Jove ha participat en els darrers dies en tres sessions de formació per a aconseguir la màxima coordinació i eficàcia en les seues accions al servei de la població jove. El director general de l’IVAJ, Jesús Martí, ha destacat que el programa de suport a la Xarxa Jove genera un mecanisme per a informar directament els i les joves que no tinguen accés a serveis d’informació juvenil, sobre recursos, serveis, activitats, convocatòries i, a més, afavoreix l’assessorament a municipis i mancomunitats.

Cal recordar que la Xarxa Jove la componen la Generalitat, tots els ajuntaments de la Comunitat i entitats locals que tinguen entre els seus objectius la intervenció en joventut, que coordinen totes les actuacions descentralitzades de les administracions.