Els jugadors grocs han iniciat els entrenaments individuals als carrers sota el compliment de les normes de distanciament i higiene. Els canteranos del Vila-real CF han fet un pas més en la seua rutina d’entrenaments i aquesta setmana han introduït exercicis de carrera a l’aire lliure, després de més d’un mes i mig de treball a casa a causa del confinament decretat per les autoritats sanitàries a mitjan març motivat per la greu crisis internacional del covid-19.

Després d’autoritzar el Govern la pràctica de l’esport individual a l’aire lliure, els tècnics de la cantera grogueta es van posar a la feina per a dissenyar un nou pla d’entrenament per als seus futbolistes, que incloguera exercicis de carrera contínua amb l’objectiu d’agafar ritme gradualment després de més de 40 dies a casa.

SEGUINT LES NORMES // Tot això amb la màxima precaució i sota l’estricte compliment de les normes de distanciament i higiene recomanades per les autoritats sanitàries a l’hora de practicar esport. «Hem posat l’accent, principalment als jugadors, de la importància i la necessitat que complisquen amb tota aquesta normativa. Per a mantindre en tot moment la seguretat estudiem la situació de cada jugador, si viu en una ciutat o un poble, i ho tenim en compte per a planificar la seua rutina d’entrenament a l’aire lliure», explica Álex Pegueroles, un dels tècnics del Juvenil B del Villarreal, que estan exercint una labor encomiable en aquests últims mesos.

ENTRENAMENT MONitORaT // Per a monitorar els entrenaments dels jugadors, el cos tècnic del Juvenil B ha recorregut a una aplicació de rendiment esportiu que els proporciona tot tipus de dades sobre les sessions de treball a l’aire lliure: el recorregut, el ritme mitjà i, fins i tot, la zona per la qual han decidit eixir a córrer. «De moment, estem treballant amb càrregues de treball molt suaus perquè els xics a poc a poc agafen ritme. Les carreres a l’aire lliure les combinem amb diversos treballs de força a casa», comenta Jordi Benavent, un altre dels tècnics del Juvenil B.

Romandre confinat a casa no és tasca fàcil per a u jove esportista, acostumat a la pilota i al treball a la Ciutat Esportiva. En aquests casos, mantindre la motivació dels jugadors resulta fonamental per al correcte desenvolupament dels entrenaments durant aquest període. En aquest sentit, ha treballat intensament el cos tècnic del Juvenil B, que elogia l’adaptació dels seus futbolistes: «No era una situació fàcil per a ells i han posat molt de la seua part per a seguir la dinàmica. Hi ha molta implicació i els jugadors estan entrenant amb ganes i amb excel·lents resultats», comenta l’entrenador groc Vicent Masià.

TREBALLAr A CASA / Pese al confinament, els jugadors han continuat treballant en la consecució dels seus respectius objectius individuals, realitzant totes les setmanes treballs de visionat d’accions de partit per a tractar de polir certs detalls sobre el terreny de joc.

En aquest sentit, els canterans mantenen quasi de manera intacta la rutina que portaven a la Ciutat Esportiva. «Tenen un horari flexible perquè l’ajusten a la seua situació individual, però hem intentat que tots seguisquen una rutina molt similar a la que portaven abans del confinament». La cantera grogueta ha donat un paset més.