+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
 
   
 
 

arts marcials

El jiu-jitsu arrela amb força al Club Esport Castelló MOLT COMPLET

Raúl Poles, quatre vegades campió d’Espanya, ha estat pioner a introduir aquest art marcial que ja té 80 alumnes a la ciutat

 

Els alumnes de jiu-jitsu del Club Esport Castelló van homenatjar el seu mestre, Raúl Poles. - MEDITERRÁNEO

MIGUEL MORA
21/10/2017

Des de fa nou anys, al carrer Benárabe, 8, de Castelló es pot practicar jiu-jitsu, un art marcial menys arrelat que d’altres com karate o judo, i que el Club Esport Castelló va ser pioner a introduir a Castelló de la ma del seu mestre, Raúl Poles, qui practica aquesta disciplina des dels 8 anys i ha estat quatre vegades campió d’Espanya de thai-jitsu i de sanda.

Precisament fa poc, Poles ha estat objecte d’un homenatge sorpresa per part dels seus alumnes, qui van voler reconéixer-li els més de 30 anys de trajectòria en les arts marcials. Raúl explica que «em va agafar totalmente desprevingut, estàvem fent una classe, quan em van demanar que tancara els ulls i em van regalar una placa i un quimono amb el meu nom i l’escut del club, va ser un momento molt emotiu».

L’escola de jiu-jitsu del club, que també imparteix altres arts marcials com kung fu o haikido, té 80 alumnes des dels 4 anys, entre els quals destaquen Christian Constantin, Iker García o Raúl Poles Jr.

Poles explica que «el jiu-jitsu és un esport basat en la defensa personal que enganxa, la majoria dels que s’inicien segueixen practicant-lo, ja que combina karate, haikido i judo; és una disciplina molt completa en la qual treballes el puny i les cames i hi ha cinc modalitats de combat».