Ens troben en una situació complicada a causa del covid-19. Portem mes de 50 dies a casa sense poder fer esport a l’aire lliure. Hui vaig a donar unes pautes per a reprendre la pràctica esportiva o eixir a jugar al carrer amb el vostres fills una altra vegada de manera adequada i sense perills per a la vostra salut.

És molt important tindre en compte que són xiquets i que els més xicotets no són conscients de la situació en la que ens trobem. Per això, el més majors i les persones que ixen al carrer en ells han de tindre clares les normes a l’hora de donar les pautes al xiquets per a poder jugar o fer esport correctament al carrer.

Trobarem xiquets que no hauran fet res de esport a casa o que no s’hauran mogut massa. Per tant, el tornar a eixir de casa y realitzar esport, o simplement jugar al carrer durant una hora, els pot resultar molt esgotador els primers dies.

Arribant inclús a trobar xiquets que no vulguen eixir tots el dies o directament que ja no vulgen eixir més. Per això tenim que tindre en compte una sèrie de pautes per a fer-ho de manera progressiva.

Les pautes que podeu seguir per a fer una pràctica esportiva amb els vostres xiquets de manera correcta són diverses.

Hores sense massificació

Dins de l’horari per a xiquets és recomanable trobar una hora en la que no hi haja molta gent pel carrer i, a més a més, que siga un horari on els pares disposeu del temps suficient per a dedicar als vostres fills.

Espais amplis

Buscar espais amplis dins de la zona permesa on els xiquets pugen estar tranquils sense tindre que estar pendents dels altres xiquets al voltant i, per tant, gaudeixen del temps que estiguen al carrer, ja que hi ha que recordar que estos jocs o pràctiques esportives han de ser de manera individualitzada i no poden ajuntar-se amb altres xiquets.

Llibertat per al xiquets

És molt important que els xiquets tinguen llibertat a l’hora de decidir què volen fer en el seu temps fora de casa o que els apeteix en eixe moment sempre que siga respectant les normes de seguretat. Igualment és important que tinguen il·lusió per fer-ho, per eixir al carrer i que no siga una obligació.

Variar els jocs

És recomanable no sempre fer el mateix. Hi ha que aprofitar a fer activitats noves o que són més difícils de practicar a casa, com per exemple, anar en bicicleta, en patins, patinet o inclús els més majors si els agrada també poden eixir a córrer.

Sense exigències

El temps no deu de ser exigent ni pensar que per ser l’únic moment del dia que poden eixir han d’estar fent esport o jugant tota l’estona sense tindre ells més ganes de jugar.

Roba adequada

A l’hora d’eixir al carrer la roba deu de ser l’adequada per a la pràctica de l’esport que van a realitzar i posar-se les proteccions corresponents com pot ser en el cas de la bicicleta o els patins.

Hidratació

Hi ha que tenir molt en compte una bona hidratació, ja que ara l’esforç és major que quant estaven a casa i, a més a més, les temperatures estan pujant i fa molta més calor. És important que els xiquets beguen molta aigua mentres practiquen esport.