Preparats. Els dotze tutors de la Residència del futbol base del Villarreal CF van rebre dimarts passat formació en Reanimació Cardiopulmonar per part del professor d’Infermeria de la Universitat CEU Cardenal Herrera, Rafael González Moret, que es va desplaçar fins a la Ciutat Esportiva al costat de la vicedegana de Ciències de la Salut de la Universitat CEU Cardenal Herrera, Paula Sánchez.

Aquesta és la segona xerrada formativa sobre reanimació cardiopulmonar que se celebra a la Ciutat Esportiva, ja que el desembre de 2017 van ser els futbolistes de la primera plantilla els que van rebre els consells.

L’objectiu d’aquesta acció formativa era que els tutors puguen respondre eficaç i ràpidament en cas de trobar-se amb una situació d’emergència d’un jugador del planter. Així podrien iniciar les maniobres per a una reanimació bàsica mentre arriben els professionals capacitats per efectuar una intervenció avançada. Cal recordar que a la Residència de la Ciutat Esportiva viuen gairebé un centenar de joves futbolistes. Els mateixos tutors van poder practicar maniobres de reanimació.

Aquesta iniciativa formativa s’emmarca en la col·laboració que mantenen la Universitat CEU Cardenal Herrera i el Villarreal CF a través de l’Aula Universitària Endavant en Endavant Formació. Un acord pioner per a treballar junts.