Pocs jugadors de la #CanteraGrogueta poden presumir de portar 12 anys representant al Villarreal CF. Ramón Bueno és un dels escollits. El capità del Mini Submarí, després de diverses temporades actuant de central, aquesta temporada s’ha erigit en una peça clau en el sistema de Miguel Álvarez, encara que amb la particularitat que ara és un contrastat migcampista posicional.

El futbolista borrianenc és un dels veterans d’un joveníssim, però resolutiu i fiable Villarreal B. «Estic gaudint molt aquesta temporada. Ser capità del Villarreal B és una gran responsabilitat, sobretot en una temporada amb tants jugadors nous. La veritat és que tot va perfecte», explica Ramón.

Als seus 23 anys, porta mitja vida jugant amb el Villarreal: «Només he jugat en dos equips al llarg de la meua vida. Les meues primeres puntades a la pilota les vaig donar al Salesians de Borriana i amb edat infantil vaig arribar a la pedrera del Villarreal. Ho recordo com si fos hui mateix. No coneixia a ningú. Tot era nou per a mi. Vaig passar molts nervis, però va valer la pena. Era un pas que havia de donar».

títol històric // Entre els seus millors records com a jugador groc, Ramón Bueno es queda amb un en concret: «El torneig Brunete que vaig guanyar amb l’aleví acabat d’aterrar a la Cantera Grogueta». D’altra banda, la seua perseverança i capacitat de sacrifici l’han ajudat a revertir els mals moments. «Hi ha hagut temporades en què no he aconseguit jugar tant com hagués volgut, però mai he abaixat els braços i deixat de lluitar per això», explica.

un exemple // Tal com reconeix Ramón Bueno, el suport dels seus pares ha estat fonamental perquè el borrianenc fora escalant esglaons en el competitiu món del futbol. «Sempre han estat aquí amb mi. No són molt futbolers, però m’han ajudat en tot», ressalta el borrianenc, que compagina l’esport amb els estudis superiors: «Estic estudiant fisioteràpia per les vesprades. No és difícil compaginar-ho amb els entrenaments i crec que és fonamental llaurar-se un futur lluny dels terrenys de joc. Pel que fa a les meues aficions m’agrada sortir amb els amics i veure sèries a la televisió. Suposo que com a molts dels joves de la meva edat».

Finalment, el jove migcampista groc destaca la il·lusió amb què afronta el Villarreal B aquesta nova temporada: «L’equip ha començat molt bé i estem tots molt il·lusionats amb fer una bona campanya. No us enganyaré que quedar-nos a les portes de l’ascens la temporada passada va ser un cop dur per a tots, però estem demostrant que tenim un gran equip i que estem capacitats per donar molta guerra. Anirem pas a pas amb ganes, treball i molta il·lusió».