La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha habilitat un apartat específic per a Educació Física en el portal educatiu Rebost Digital (ReDi), en què s’inclouen recursos per a practicar activitat física a casa durant el confinament, per tal que l’alumnat continue practicant esport a les seues cases i per a promocionar els hàbits de vida saludable en totes les etapes educatives.

El Rebost Digital és un portal col·laboratiu creat per la Direcció General d’Innovació Educativa i Ordenació de la Conselleria amb materials i eines digitals a l’abast del professorat i l’alumnat per a treballar en la formació a distància durant la suspensió temporal de l’activitat lectiva presencial a causa de l’estat d’alarma decretat per a fer front a la covid-19. Els recursos estan agrupats seguint diferents propostes de treball per edat i matèria. Es pot accedir a través de https://www.rebostdigital.gva.es/.

VARIETAT // Dins dels apartats d’Infantil, Primària i Secundària hi ha una gran varietat de materials gràfics i audiovisuals relacionats amb l’Educació Física, que inclouen jocs tradicionals, exercicis psicomotrius, activitats esportives o reptes de destresa corporal que es poden practicar a casa per a passar una bona estona en família mentre es practica activitat física.

Per exemple, per a xiquets d’Infantil hi ha un serial de vídeos (Educació Física amb Pedro i Pol) on pare i fill comparteixen diàriament diferents idees creatives per a jugar a casa.

També es troben penjats els vídeos de Joan Daudén, professor d’Educació Física del CEIP Vicent Marçà de Castelló, que ha preparat documents audiovisuals dirigits a l’alumnat de Primària en què explica com practicar exercici físic i gaudir mitjançant jocs individuals o en parella amb objectes quotidians. Igualment, mostra diferents jocs relacionats amb la pilota valenciana que es poden practicar al saló de casa, al corredor o a la terrassa.

Per a conéixer els jocs tradicionals valencians trobareu l’enllaç en el web editat per Juan Dols i que està basat en el llibre Com es juga a... d’Àngel Gómez.

En el repositori també hi ha un enllaç a Propostes en moviment per a casa, un recull visual d’idees per a practicar activitat física i esport des de casa, així com diferents jocs tradicionals, elaborat per Sandra Carcelén.

També són interessants els reptes que llança a l’alumnat Jaume Ramis, professor del CEIP María Francisca Ruiz Miquel, per tal que els alumnes imiten els jocs de destresa corporal que fa en els seus vídeos.

L’alumnat i el professorat de Secundària també té a la seua disposició material específic d’educació física com els recursos elaborats pel professor Santi Querol en el seu portal web Educació Física 3.0. Un altre portal que podem trobar en el ReDi és Mou el cos. Desvetlla la ment, en què hi ha una proposta específica per a practicar exercici físic a casa durant el confinament.