Entre hortes i marjals, entre la mar i el puntal, i al costat del bell convent, va créixer Lope de Vega, i amb ella la nostra gent…’ Així comença la lletra de la cançó composta per celebrar els 75 anys d’aquest col·legi nuler.

L’any 1942 va obrir les portes el CEIP Lope de Vega en una època molt diferent a la d’ara, sent testimoni de molts canvis al llarg del temps. Les seues parets han vist com 75 generacions d’alumnes, juntament amb els seus mestres, han anat creixent i guardant molts records, emocions i vivències creades entre famílies, alumnes, personal no docent… Molts ja no estan entre nosaltres, però de tots es guarda un gran record ja que tots formen part de la gran família del CEIP Lope de Vega.

Enguany l’escola s’ha engalanat de festa. El projecte ‘Recicla l’escola’ ha anat emmarcat en la temàtica del 75é aniversari i per això professors i alumnes han realitzat amb molt d’esforç i il·lusió, una gran quantitat d’activitats.

Durant la VII Setmana Verda, com sempre, l’escola ha obert les portes mostrant una gran exposició, resultat del treball que ha fet l’alumnat entrevistant antics mestres, alumnes i familiars de l’escola. També s’ha recopilat material antic: fotos, orles, llibres… S’han realitzat concursos (dibuix, còmics, espots publicitaris, logo 75é aniversari…), projeccions, tallers de les famílies, activitats per part del CEAM…

S’ha fet l’habitual Marxa Verda Solidària, un mercadet solidari i s’han adherit a la campanya ‘Resistiréis’ fent un vídeo de conscienciació a favor de la fundació Juegaterapia.org, per fer la vida més agradable als xiquets hospitalitzats per càncer.

Com cada any, des del Consell Ambiental (format per representants de tots els membres de la comunitat educativa), s’han dut a terme propostes per millorar espais comuns, com ara la dinamització dels patis pintant jocs per a fomentar l’activitat física i la coeducació, jardins escolars, confecció i decoració de l’escola amb material de desfeta, patrulles i pautes per a conviure millor.

Aquest procés va culminar en una trobada de moltes de les persones que han passat per l’escola aquests 75 anys celebrant un acte d’homenatge al CEIP Lope de Vega que va tindre una gran resposta. Al voltant de 600 persones van retornar al passat tornant a ser alumnes i mestres del centre, revivint moltes anècdotes i emocions quan es reuniren per a fer unes fotografíes per al record. En aquest acte es van realitzar unes emotives projeccions que rememoraven diferents vivències, i abans del brindis que van dedicar tots els membres actuals del centre, escoltaren en primícia la cançó ‘Creixent junts’.

Encara que hi ha moltes coses que es mantenen, com els valors i les amistats, l’escola sempre mira cap al futur i ha anat evolucionant. En l’actualitat, el CEIP Lope de Vega compta amb Wifi i PDI en totes les aules, aula d’audició i llenguatge i orientació educativa, nou projecte d’hort escolar…

És una escola pública, oberta i participativa, compromesa amb valors d’igualtat, mediambientals i democràtics. L’equip docent és definitiu i en contínua formació, concretament aquest curs han fet èmfasi en el respecte i la convivència des d’un punt de vista de Disciplina Positiva.

L’escola Lope de Vega vol agrair la participació i implicació de les famílies, antics alumnes i mestres en aquest any tan especial. Un any més, escola i família han seguit creixent junts com representa l’escultura commemorativa del 75é aniversari.