Iberdrola s’ha convertit en l’empresa de referència en el desenrotllament de l’energia eòlica en la costa est dels Estats Units, on ja disposa d’una potència instal·lada de més 1.200 megawats (MW).

Gran part dels 12 parcs eòlics que l’empresa té en este costat del país nord-americà es troben situats en l’entorn de New Haven (Connecticut), seu social de la nova filial d’Iberdrola en el dit país, denominada Avangrid. Projectes com els parcs eòlics de Cayuga Ridge (un dels més grans d’Iberdrola en el món, amb 300 MW de capacitat) o Lempster, Hoosac i Groton, que sumen altres 100 MW, són només una mostra del ràpid desenrotllament que l’empresa ha experimentat als Estats Units, en la qual cosa representa una aposta internacional per l’energia eòlica sense precedents.

A més, la companyia encara en estos moments, també en la costa est nord-americà, un projecte que marcarà una nou fita en la història d’Avangrid: la construcció d’un parc eòlic l’energia de la qual serà produïda en exclusivitat per al gegant nord-americà de comerç electrònic Amazon.

Denominat Amazon Wind Farm US East, esta instal·lació serà el primer projecte d’energia eòlica a escala industrial de l’estat de Carolina del Nord i tindrà en una primera fase una potència de 208 MW --ampliable fins als 300 MW-- que estarà operativa al desembre de 2016.

Tota l’energia d’esta instal·lació serà subministrada en exclusiva a Amazon, després del contracte de compra venda a llarg termini subscrit entre ambdós companyies. Per tant, Iberdrola serà la propietària i operarà el parc eòlic i l’electricitat generada serà adquirida per esta gran empresa. Els contractes com el de l’Amazon Wind Farm US East garantixen la rendibilitat de les instal·lacions energètiques en este país durant un llarg període de temps. Estos acords, ja aconseguits per a gran part dels parcs d’Avangrid han aportat una gran estabilitat a les inversions de l’empresa. H