Iberdrola va organitzar en el marc d’Ecofira una jornada sobre els reptes de les ciutats intel·ligents i les solucions innovadores per a la transformació urbana. La transformació de les xarxes cap a una infraestructura intel·ligent està marcant un abans i un després en el procés de descarbonització de l’economia, millorant l’eficiència, optimitzant la gestió de la demanda i afavorint la integració de més renovables, l’autoconsum i la mobilitat elèctrica.

El desplegament d’una xarxa elèctrica intel·ligent en una ciutat —Iberdrola va iniciar a Castelló el seu projecte de xarxes intel·ligents— permet incorporar la «traça neuronal» de la xarxa per a oferir un millor servei al ciutadà.

TREBALL D’i-DE / En Ecofira, i-DE, l’empresa distribuïdora del grup Iberdrola, ha mostrat com la companyia està ampliant les possibilitats de la seua xarxa intel·ligent i digitalitzada amb l’objectiu de contribuir al fet que els principals municipis del país evolucionen en la seua transició cap a una ciutat intel·ligent o smart city.

Cal destacar que el treball d’i-DE, en col·laboració amb les administracions locals i regionals, se centra en quatre àrees estratègiques per a una ciutat intel·ligent, des de la perspectiva de la xarxa de distribució elèctrica, que inclouen la mobilitat elèctrica, les infraestructures de xarxes, l’eficiència en l’ús de l’energia i la sensibilització ciutadana.