La campanya de conscienciació mediambiental ‘Castelló + sostenible’ ha superat els 1.000 participants en les seues cinc primeres sessions, celebrades entre gener i maig. Esta iniciativa mensual impulsada per la regidora de Sostenibilitat Ambiental, Sara Usó, aborda 12 temàtiques diferents a través d’un espai didàctic, una zona de jocs i una àrea de tallers.

La última sessió es va celebrar el passat dissabte a l’esplanada del Casal Jove del Grau, i es va centrar en l’eficiència energètica i va comptar amb la participació de Bricomart i la Fundació f2e. Esta sessió tenia com a objectiu “conscienciar el públic familiar sobre el consum eficient d’energia, promoure les energies netes i conèixer mesures per a reduir el consum en la llar”. L’empresa Bricomart s’encarregà de mostrar i explicar a tots els xiquets i xiquetes què és l’eficiència energètica, què són les energies renovables al mateix temps que van ensenyar diferents tipus de bombetes de baix consum existents en el mercat i com funciona l’energia solar mitjançant panells solars i termosifons.

La segona part de la jornada corresponia a una sèrie de tallers en els quals els participants van crear molinets de vent que simulen els aerogeneradors propis de l’energia eòlica, consultar fitxes sobre energies renovables i veure un mural sobre bones pràctiques en l’ús i consum d’energia a casa on s’explicaven els consums dels principals electrodomèstics i quines bones pràctiques podem realitzar per a disminuir el consum.

Per la seua banda, la Fundació f2e va habilitar la seua pròpia àrea didàctica on disposaren un panell amb bombetes de diferent eficiència energètica i una TV amb eficonsells per a ser més eficients a casa i reduir el consum energètic en les llars. Cal destacar que la Fundació per a l’Eficiència Energètica de la Comunitat Valenciana, f2e, té com a patrons a BP, l’Ajuntament de Castelló i la Universitat Jaume I. H