L’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals (ESTCE) de la Universitat Jaume I va acollir la presentació final dels nou videojocs sobre canvi climàtic creats per alumnat de tercer curs del Grau en Disseny i Desenvolupament de Videojocs en el marc del Living Lab Planeta Debug, cofinançat per la Fundació Daniel i Nina Carasso. La lluita contra la contaminació o la millora de la salut i l’eficiència energètica han estat protagonistes de diversos jocs, tots ells, inspirats per línies de recerca de l’UJI.

La directora de l’ESTCE, Amèlia Simó, va valorar en la inauguració de la jornada Videojocs Talks aquest projecte perquè «aposta per la innovació en la divulgació científica i, especialment, d’un tema tan actual i interdisciplinar com ara el canvi climàtic, però que, alhora, dóna projecció als estudis i aporta atractius per captar talent jove a la nostra universitat».

Els professors responsables d’aquesta iniciativa, després de la presentació final dels nou video-jocs, van argumentar que el projecte ha estat «molt satisfactori després de veure com s’han solidificat nou projectes de videojocs tan originals i autèntics sobre un repte tan potent com ara la lluita contra el canvi climàtic». Els video-jocs dissenyats basats en aquestes investigacions són, respectivament: Mission Ozono, Blooming Violent, The Lightbringer, NanoDoctor, Version 18, Overdose, Mr Coating, The Wayback i Last Sunlight.