Esta setmana es compleixen dos anys des que estem liderant el canvi a la Vall d’Uixó. Dos anys en els quals la ciutat i l’Ajuntament han deixat enrere una etapa de foscor i mediocritat que ens impedia avançar. Hui avancem i ho fem amb força. I no ho dic jo, ho diuen els números, que no menteixen i parlen per sí mateix. Ho diuen les xifres de visitants a les Coves de Sant Josep, que per primera vegada en la història van superar els 200.000 en un any, aconseguint 50.000 entrades més que l’any anterior.

I també ho diuen les dades de l’atur, perquè hui tenim quasi 1.000 persones desocupades menys que en maig de 2015, abans de les eleccions municipals que em van permetre ser l’alcaldessa de tots els vallers i valleres. I això és possible gràcies al treball realitzat per a obtindre més d’un milió d’euros de subvencions del Servef per a tallers d’ocupació, com l’últim anomenat T’Avalem que ha començat fa unes setmanes i que està donant formació i ocupació a 20 joves de la nostra localitat.

Tot això va lligat a l’impuls al nou model de ciutat que estem desenvolupant, ja que este taller d’ocupació farà les obres de la segona planta del mercat per a obrir un viver d’empreses que retinga el talent i les bones idees en la nostra ciutat. A més, també adequaran l’entorn de l’Aqüeducte i de la Fàbrica de La Llum, on s’ubicarà el futur museu, amb l’objectiu que els visitants de les Coves de Sant Josep vinguen al nucli urbà, coneguen el nostre patrimoni i es deixen els seus diners en la Vall.

ESTOS DOS anys al govern també han donat els seus fruits en qüestions fonamentals. En educació vam paralitzar la cessió d’un terreny municipal per a la construcció d’un centre privat, perquè amb el que es de totes i tots no poden fer negoci uns pocs i perquè el nostre esforç és per l’escola pública, com demostra la desaparició dels barracons de l’Honori Garcia perquè per fi el nou IES és una realitat, l’apertura de tres aules d’infantil dos anys, Xarxa Llibres o l’augment de la partida destinada al manteniment dels col·legis públics, abandonats des de fa molts anys per part del Partit Popular.

La proximitat amb les persones ha sigut una altra de les nostres prioritats, amb iniciatives exitoses com Govern al teu barri o la Policia de barri. En l’àmbit urbanístic també hem fet una clara aposta per la sostenibilitat i per millorar la seguretat, tants dels edificis municipals com dels espais públics. Al mateix temps, hem complit amb promeses electorals importants, que demostren i evidencien el canvi en la manera de fer política, amb l’adquisició del local annex al centre social La Vallense.

Econòmicament les dades també són positives, perquè hem arreglat els pufos que ens va deixar l’anterior govern del PP i hem reduït el deute en vora cinc milions d’euros. Per a les butxaques dels vallers i valleres també són positives, amb la reducció de l’IBI dos anys consecutius i l’any que ve continuarà baixant perquè hem demanat una revisió cadastral.

Es tracta sols d’alguns exemples del treball realitzat en estos dos anys i que anem a continuar, perquè tenim un projecte de futur per a esta ciutat que va més enllà d’esta legislatura. Seguim sumant.

*Alcaldessa de la Vall d’Uixó