Este divendres començarem la setmana gran del nostre poble. Això significa que durant els pròxims deu dies tindrem més de cent actes a la nostra disposició per poder riure, ballar o participar en qualsevol de les activitats preparades per a l’ocasió.

Com sempre, hem treballat de valent per poder oferir un ventall de possibilitats d’allò més variades, dirigides a tots els públics i per a tots els gustos. Les festes són, per a tots, una ocasió de retrobament i d’alegria i un motiu de sentir-nos orgullosos de pertànyer a un poble.

Per a mi, eixe motiu d’orgull i de satisfacció es tradueix, a més a més, en la transparència que oferim a tota la gent en els comptes de festes. Perquè, com tots els anys, hem publicat a les pàgines centrals fins a l’últim cèntim del que van costar tots els actes de l’any anterior. Des dels més cars, com els bous o les orquestres que poden superar els 10.000 euros, fins als més menuts, com els 462 de les flors o els 120 del sabater. Ens podran agradar més uns actes o uns altres però tot, absolutament tot, es paga amb diners públics i, per tant, tots tenen (tenim) el dret a saber com s’han gastat.

Recorde que fa més de deu anys, quan era regidor de l’oposició, les festes costaven pràcticament el triple que ara i que l’opacitat era tal que les explicacions arribaven només de forma interna i més d’un any després. Poc més o menys el mateix temps que tardaven a pagar-se les factures dels proveïdors.

TOT AIXÒ és el que no es pot repetir. Ens ha costat molt de temps donar explicacions clares i transparents a tots els veïns i veïnes sobre les festes. I també molta feina per equilibrar les arques municipals, passant de més de quatre milions de deute a estar per davall del milió i mig. Eixe és el resultat del nostre equip de govern de Betxí.

Del treball fet, de l’honestedat i l’honradesa i d’haver transmès tota la informació a la ciutadania.

*Alcalde de Betxí