Una vegada més, i malhauradament un temporal de nom Glòria, torna a posar damunt la taula el necessari i imperant requeriment que, d’una vegada per sempre, s’escometen ja les actuacions i projectes de regeneració i protecció del litoral de la província i, en aquest cas concret, de Borriana per part del Ministeri.

Una vegada més els lamentables incompliments i retards dels compromisos per part de Costes, obliguen el Consistori a actuar a causa de la problemàtica de la regressió del nostre litoral amb moltes faenes, diners i pegats, i a assumir nombroses obres d’emergència per tal de pal·liar les greus destrosses a les platges, passeig i d’altres zones marítimes causats pels temporals.

Actuacions i diners que, inevitablement, es tiren a l’aigua, amb cada nou temporal marítim, perquè són pegats que no resolen el problema real, perquè la solució són les obres majors a realitzar per part del Govern central.A Borriana, desprès de l’extens expedient acumulat de reivindicacions, i fins i tot d’exigències, que portem realitzant des de fa ja massa anys, tan sols hem aconseguit la licitació d’algun estudi per part del Ministeri per a la Transició Ecològica. Insignificant i desoladora resposta.

DESPRÉS d’incloure com a «prioritat alta» en l’Estratègia del Ministeri, les actuacions necessàries per a protegir i solucionar el problema d’erosió que pateix el nostre litoral a Borriana, continuem amb promeses sense complir i esperant-les actuacions amb vertadera angoixa.

Continuem exigint la construcció dels espigons, protecció de les goles, reforç de diversos murs en la costa nord i obres en la Serratella, totes elles previstes en l’Estratègia d’actuació del tram de costa comprès entre el port de Castelló i el port de Sagunt. Dels quatre espigons projectats, no hem d’oblidar que dos estan qualificats com a «prioritaris» en la pròpia estratègia d’actuació, i l’equip de govern municipal els considerem urgents. Tampoc hem obtingut resposta a la petició des de 2017 que es concedisca a l’Ajuntament una concessió per a ocupació del domini públic marítim-terrestre en una superfície de 80.212 metres quadrats des de Les Terrases fins a La Serratella.

Després de nombroses reunions i trobades a Madrid des de l’arribada al govern municipal, continuem sentint que ignoren les necessitats reals d’un municipi. Desitge i tinc l’esperança que el nou govern escolte les nostres demandes i done un fort impuls a les nostres reiterades i raonables reivindicacions i per fi s’escometen les accions tan urgents com necessàries de regeneració i protecció del litoral de Borriana.

I si no és així, torne a insistir que en l’equip de govern municipal estem disposats a abanderar qualsevol altra mesura reivindicativa.

*Alcaldesa de Burriana