Sabran vostés que tornem a estar ja en període de campanya electoral quan encara no fa ni dues setmanes que vam acudir a les urnes per a votar amb el propòsit de tindre uns governs --estatal i autonòmic-- de progrés i de fer fora l’amenaça del feixisme de la dreta. Doncs bé, ara és el moment de les eleccions municipals i europees. És el moment de fer balanç d’aquest últim període legislatiu a la nostra ciutat i veure que, fa escassament 4 anys, amb el vot valent de milers de veïns i veïnes vam traure fora de l’ajuntament a la corrupció, la desídia i la prepotència de la dreta.

I a Castelló la credibilitat de la dreta està en mínims històrics.

Per una banda tenim a Ciudadanos, un partit que en aquesta legislatura s’ha dedicat a mirar de reüll al Partit Poliimputat i votar el mateix que ells, sense més reflexió que copiar el que fa el seu germà gran. Un partit sense coherència, sense projecte de ciutat i completament desnortat. I per si no era suficient la molt deficient tasca que han desenvolupat al consistori municipal, en els últims mesos el ridícul més espantós ha arribat a la seua bancada. Fa dos plenaris, vàrem haver de repetir les votacions plenàries perquè a casa de Ciudadanos, i com que han deixat de parlar-se entre ells per ocupar un lloc en la pròxima llista electoral, cadascú dels seus membres votaven una cosa diferent mirant-se amb cara d’ignorància d’uns als altres per no saber quina era la posició del grup enfront del que allí es debatia. I el que va passar a l’últim plenari, que van abandonar el ple per a no parlar d’urbanisme, del model ciutat que volen, va ser ja de matrícula d’honor a la desvergonya. A més, i a dues setmanes de les eleccions municipals, som testimonis de les seues rinyes internes, de denúncies al jutjat per a presentar una llista o una altra. Si no són capaços de mantenir un debat intern per a escollir a les persones de forma consensuada que han de representar i conformar la llista a les municipals, creuen vostés que seran capaços de representar els interessos de la ciutadania a les institucions i arribar a consensos amb altres formacions polítiques per al progrés de Castelló? Indubtablement el circ i la crispació continuada dels membres de Ciudadanos aspirant a governar l’Ajuntament de Castelló és, com a mínim, decebedora sinó lamentable. Demostren insolvència, prepotència i cap sensatesa per a defensar els interessos de la ciutadania castellonenca.

PER ALTRA banda tenim els popularistes de les gavines enfangades en la corrupció, el PP. Un partit que es creia per damunt del bé i del mal, que creien que les institucions eren casa d’ells i elles i que actuaven amb el despotisme de qui es creu una raça superior i legitimada a botar-se la llei i menystenir al veïnat. Un partit que després d’un quart de segle al davant de l’Ajuntament en va deixar una situació insofrible: una ciutat sense pla general, un ajuntament amb un 80% de deute, unes escoles amb condicions deplorables, un patrimoni municipal en condicions tètriques i un llarg etcètera. Un partit que en 4 anys ha estat un esperpent, que s’ha dedicat a crispar i a crear polèmica en lloc de treballar per a millorar la vida de Castelló, la vida de les persones per a les quals treballem totes i tots. Un partit que s’ha dividit en tres: algunes velles glòries romanen a les seues files, altres s’han passat a les files de la ultradreta de Vox o a la dreta de sempre de Cs.

Jo només els demanaré que el pròxim diumenge 26 de maig vagen vostés a votar amb seny. Voten a qui els ha demostrat capacitat de treball, interés per resoldre els problemes de les persones, vocació de servei públic, honestedat, bona gestió i honradesa.

*Candidata de Compromís per Castelló