Iniciàvem el mes de maig amb un vídeo que es feia viral en el que dos agents aprofitaven la seua professió per a humiliar una dona trans en situació de necessitat. Allò no va anar a més, aquella dona i les seues companyes de pis van haver de canviar de domicili a causa de tota una onada d’atacs que van rebre en fer-se el vídeo viral. Per sort, al nostre territori tenim l’Observatori Valencià contra la LGTBIfòbia. Per sort, tenim la Llei Valenciana 23/2018 d’igualtat de les persones LGTBI. Per sort tenim el Botànic al capdavant del Govern valencià i aquest atac a la llibertat i a la integritat no queda impune. Però aquesta mateixa situació, que cada dia viuen massa persones --tot i que en fora una-- no s’haguera resolt d’igual manera en altres punts de l’Estat. Per això reivindiquem la necessitat d’una Llei estatal.

Al plenari de juny, mentre debatíem sobre l’aprovació d’un acord plenari en defensa dels drets LGTBI+ vam haver d’escoltar per part de la ultradreta coses com: «[…] pensamos que en el caso de las adopciones, prevalece el derecho del menor y el que pierde a un padre y a una madre es el niño, por eso creemos que lo normal, lo lógico, es que el niño sea adoptado por un padre y una madre». No obstant, tots els grups deixarem de banda la ultradreta. Per majoria, l’acord plenari va anar endavant i el pròxim 26 de juny a les 12.00 hores, l’Ajuntament de Borriana defendrà un manifest comprometent-se públicament a vetlar pels drets de totes les famílies, de totes les maneres de ser, d’estimar i d’estimar-se.

Per això, les Regidories de Cultura i Igualtat hem preparat un seguit d’actes. Ara més que mai cal defendre els drets LGTBI+ per tindre present que no ens podem deixar a ningú enrere. Convé fer públic que encara en 2020 hi ha persones que ens han reconegut que no poden participar tot i voler, per tal de protegir-se i això ha d’acabar. Per això, des d’Igualtat i Cultura volem evidenciar que Borriana es sent orgullosa de la seua diversitat, que per descomptat l’enriqueix i centrant el missatge en la icònica frase «Love is Love», perquè l’amor, viscut des del respecte, ha de ser sempre això: Amor.

A Compromís ho tenim clar, l’amor és amor i els drets s’han de lluitar sense permetre que les crisis siguen excusa per oblidar-ho. Sí, també després de la pandèmia. Sobretot, després.

*Regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives a Borriana