El mapa de les conseqüències que el temporal Glòria ha deixat al País Valencià és realment greu, incloent víctimes mortals, i ara que la borrasca ens ha donat treva, donem pas al personal tècnic i pericial per avaluar els danys materials i començar a reconstruir tot allò que s’ha vist arrossegat, encara que malauradament hi ha pèrdues irreparables.

No obstant la devastadora repercussió, el temporal ens ha donat unes lliçons que il·lustren allò que alguns s’entesten en negar i afirmar que pertany a una ideologia concreta i que no va amb ells. Glòria és sense dubte un tast del que amb probabilitat cada vegada serà més habitual segons veiem en els últims temps: episodis de fortes pluges i nevades, onades tant de fred polar com de calor sufocant, sequera però també inundacions i un llarg etcètera que cada vegada dilueix més la diferència entre les estacions de l’any i que dificulta la tasca dels agricultors.

Que hem de prendre mesures front el canvi climàtic i l’escalfament global per a nosaltres és lògic, però per desgràcia, de vegades, calen esdeveniments que mostren la necessitat d’intervenció a tothom, per fer rumiar que les raons climàtiques no entenen de colors ni idees sinó de realitats. Per eixe motiu, el 23 de gener i arran la virulència de Glòria, ja està anunciat que 17 punts del litoral valencià, 6 d’ells a Castelló, tindran obres que el Ministeri per la Transició Ecològica considera ara d’alta prioritat, però recordem que aquest temporal ha estat el darrer i al setembre vam patir un de semblant. No esperem les tragèdies, fem la tasca de prevenció i garantim la continuïtat no sols del nostre planeta, sinó de la nostra agricultura i turisme, fonamentals per l’economia valenciana.

*Regidora i co-portaveu de Compromís per Vila-real