Encara que alguns i algunes s’obstinen a parlar i cercar la confrontació, jo vull parlar sobre unió, sobre cultura… sobre l’agermanament entre pobles mitjançant la cultura. Són molts els municipis que decideixen estrènyer llaços i incentivar activitats conjuntes, posant en valor tot allò que els uneix. És el cas de l’Alcora i Épila, que el passat cap de setmana van viure una jornada d’agermanament a través de les seues respectives bandes de música.

Els dos municipis es van retrobar amb la seua història comú a través de la música, com destaca el cronista oficial de la vila i es reflexa al detall ceràmic que el tinent d’alcalde Agustín Chiva, en representació de l’Ajuntament, va entregar a la banda amfitriona com a record.

Gran va ser la rebuda que va brindar el municipi aragonés als músics alcorins, del que estem profundament agraïts, i gran va estar, com sempre, la nostra banda. Una vegada més, posant de manifest que és una ambaixadora d’excepció.

L’Agrupació Musical l’Alcalatén és un dels millors actius culturals que tenim i representa un motiu d’orgull per a tot el poble de l’Alcora. A més de la seua rellevància social i cultural, és destacable el gran valor educatiu. En aquest sentit, és fonamental el paper de l’Escola de Música Vicente Serrano Gil. Amb més de 200 matrícules, és tot un referent comarcal i provincial.

Un clar objectiu del govern de l’Alcora en matèria cultural és millorar les seues instal·lacions i contribuir a millorar el servei que ofereix als alumnes. En aquests moments està en marxa --molt avançat-- el projecte de creació de tres aules a la Casa de la Música destinades a aquests alumnes. Un projecte que és possible gràcies a la remodelació que l’Ajuntament va realitzar al saló d’actes l’any 2016 i que va permetre traslladar allí els assajos de l’Agrupació Musical l’Alcalatén, ja que abans la banda assajava a l’espai que ara seran aules.

Així s’ha aconseguit dos objectius: s’han millorat les condicions d’assaig de la banda i s’ha millorat el problema d’espai que l’escola arrossega des de fa molt de temps. Cap a l’escola de música que l’Alcora, la banda i el alumnes mereixen.

*Alcalde de l’Alcora