Com tots sabreu des de que vaig entrar de regidora de l’Ajuntament de Castelló sempre he apostat pel Peix Fresc del Grau i per donar a conéixer aquesta forma de vida, tant als menuts com a la gent gran, i un any més volem apostar pel Peix del Grau, amb algunes novetats:

Al setembre quan començaran les classes reprendrem les visites a la llotja que s’organitzen desde les escoles. Aquesta vegada els ensenyarem la pesca de fanal amb un breu documental gràfic, la visita a la subhasta i una vegada comprat el peix el tastaran amb un esmorzar per finalitzar amb la visita al Museu de la Mar. Aquest any es repartirà una motxilla que inclourà un receptari de cuina infantil per a que els més menuts aprenguen a cuinar el peix fresc. Es preveu que visiten la llotja aproximadament 3.500 xiquets i xiquetes.

Pel que fa a la gent gran es reprendran també les visites a la llotja però de vesprada, amb la finalitat de que els experts els expliquen la pesca d’arrossegament. Aquesta edició comportarà un breu documental, seguit de subhasta i un berenaret per acabar amb la visita al museu. Es preveu que visiten este espai tots aquells majors que vulguen i estiguen adherits a les 34 associacions que hi ha a Castelló i que suposen al voltant de 6.200 persones.

És molt important donar a conéixer la professió tant dura com la de la mar, que més que una tasca de treball és més un estil de vida. Este és l’objectiu de les jornades que impulsem des de l’Ajuntament de Castelló. El peix és fonamental per a dur una dieta sana i equilibrada i qué millor que el del costat de casa. Us anime a tots i totes a menjar peix fresc i a participar de les jornades que hem preparat amb il·lusió!

*Regidora de Consum Sostenible a l’Ajuntament de Castelló