Una de les principals preocupacions meues, tant a nivell polític com alcaldessa d’Almenara, així com a nivell personal és ajudar a qui més ho necessita, tant en la vesant social i també en la vesant de l’ocupació, com ha quedat clar en els anys que porte com alcaldessa, seguint la línia dels governs encapçalats pel PSPV d’Almenara en aquesta etapa democràtica. Eixe ha sigut sempre el meu objectiu, i ara davant la crisi econòmica provocada per la pandèmia ha de ser-ho més que mai.

Per això, al seu dia, amb el socialista Vicent Gil com alcalde, en aquest ajuntament es va crear l’anomenat Pla Extra d’ocupació, just quan els governs del PP van retallar en aquesta matèria. Un pla, que en la meua alcaldia i junt als equips de govern que he presidit, hem anat consolidant i millorant paulatinament. De fet, per a enguany havíem programat 200.000 euros en aquest pla de foment de l’ocupació, uns diners que es van a veure ampliats donada la situació actual tal i com he acordat amb la resta de formacions polítiques del municipi, que han recolzat la mesura.

Un pla que ja hem posat en marxa amb els primers 30 contractes i que pretén oferir una opció d’ocupació a famílies en situació d’especial necessitat sempre atenent a les possibilitats del nostre ajuntament i amb contractes rotatoris d’un mes de durada amb l’objectiu de repartir l’ocupació per a arribar al major nombre de famílies prioritzant aquelles amb major necessitat. Per això, s’apliquen uns barems basats en la situació econòmica i social de la unitat familiar en qüestió com els ingressos econòmics, les responsabilitats familiars, la permanència com a demandant en ocupació, no haver treballat per l’ajuntament en els darrers nou mesos, i la no percepció de prestacions de qualsevol tipus, així com l’edat i el temps de residència al municipi.

En aquest pla Extra es contracten de manera temporal persones sense qualificació específica per a la realització de tasques professionals de manteniment, neteja d’edificis i vies públiques de la localitat formant brigades atenent les necessitats dels serveis municipals. A més, també apostem per altres contractes públics, com els 13 del servei de socorrisme o els 12 monitors per a les escoles esportives, sense oblidar altres que poc a poc anirem oferint pròximament.

*Alcaldessa d’Almenara i secretària d’organització del PSPV-PSOE de la província de Castelló