Quan les paraules es converteixen en fets, és quan un representant públic se sent més reconfortat de la feina que diàriament es realitza des de qualsevol consistori del nostre territori.

Aquesta frase, tan estesa a banda i banda del riu Sénia, es va convertir en realitat el passat 22 de setembre a la casa consistorial de la nostra ciutat. Una reunió de treball (sense precedents que sapiguem) amb els i la màxima representant de les tres ciutats d’Alcanar, Ulldecona i Vinaròs, al costat dels caps de les policies locals respectius.

Una reunió que pretenia posar fi a la incomunicació política d’aquestes ciutats, aprofitant l’imminent inici, abans d’acabar l’any, de la remodelació de l’N-238. Una infraestructura tan anhelada, via de comunicació i vertebració entre aquestes i que, a més, serà una realitat aquesta legislatura.

Molts de temes van ser els que vam tractar entre la companya Núria Ventura (alcaldessa d’Ulldecona) i Joan Roig (alcalde d’Alcanar). Però un dels més importants, va ser la coordinació policial entre els tres cossos per tal de millorar en el seu dia a dia i, en definitiva, en la prestació dels serveis a la ciutadania de banda i banda del Sénia. Aquesta coordinació, precisament, va ser ratificada el passat dilluns 5 d’octubre a la població d’Alcanar.

Un primer pas, que ha de ser el precursor de molts més, ja que a mitjan novembre ens tornarem a reunir, en aquest cas, junt amb la població de La Sénia.

Un exemple de què els colors polítics no estan per sobre de l’interés general. I un exemple de què les fronteres només existeixen, si dues persones, decideixen aixecar un mur. Nosaltres, a banda i banda del Sénia, hem decidit travessar el riu.

La ciutadania, mereix que estiguem a l’altura de la situació actual. H

*Alcalde de Vinaròs