Fa alguns mesos, a principis d’any, ja vaig escriure en este mateix espai un article parlant del progrés en matèria econòmica que havíem fet molts ajuntaments en els últims anys. De fet, a hores d’ara, és l’única administració pública que en els darrers exercicis econòmics està tenint resultats positius, és a dir, que gasta menys del que ingressa.

A pesar d’això, en estos moments, i a punt d’arribar a juny, els ajuntaments que tenim superàvit de l’any passat continuem tenint-lo bloquejat. És a dir, el Govern central no permet fer ús dels diners que hi ha en caixa i que permetrien, bàsicament, donar més serveis als ciutadans i crear més llocs de treball. En el cas de Betxí, per exemple, que és el que em toca de primera mà, són més de 640.000 d’euros els que estarien preparats per activar-se de forma immediata. Això significaria més de 114 € per cada un dels betxinencs i betxinenques.

LLUNY d’això, el PP, en el seu estil de polititzar-ho tot, ha lligat eixe superàvit a l’aprovació dels pressupostos generals. Gràcies a ells, i especialment a Montoro, a hores d’ara els únics que s’estan beneficiant de la feina ben feta dels ajuntaments són els bancs, que tenen al seu poder tots eixos mils de milions d’euros. Mentrestant, als consistoris continuem esperant que s’òbriga l’aixeta per poder beure de la nostra aigua i posar en marxa multitud de projectes preparats per executar-se. I que de no ser ben prompte, ho tindrem magre per culminar-los en el present any.

Moltes vegades he usat estes línies per posar exemples de bones pràctiques en política, que són la immensa majoria. Però de vegades, com en este cas, l’interés per tensar la corda fins a l’últim extrem en benefici partidista acaba passant per damunt de l’interés general i de la millora de la qualitat de vida de les persones.

I això, Montoro, no està bé. Gens bé.

*Alcalde de Betxí