La Vall d’Uixó té vida. I molta. Este cap de setmana milers de persones hem gaudit a la plaça del Mercat de la tercera edició de Food & Street Art, un esdeveniment gastronòmic i d’oci que ja està plenament consolidat i que és tot un èxit. I això és una molt bona notícia, perquè els vallers i valleres no han d’agafar el cotxe i eixir de la ciutat per a disposar d’una oferta diferent, divertida i, sobretot, dirigida a tots els públics.

I també és una bona notícia perquè és capaç d’atraure a nombrosos veïns i veïnes dels pobles de la comarca, que tornen a tindre a la Vall d’Uixó com un referent per a gaudir del seu temps d’oci i de la seua vida social. Eixe aspecte també beneficia als locals d’esta zona, on pràcticament es concentra la majoria d’oferta nocturna de la ciutat, que han augmentat la seua afluència durant estos tres dies que ha durat la tercera convocatòria del certamen.

Açò és possible gràcies a l’aposta que hem fet des de l’equip de govern per modernitzar la Vall d’Uixó en tots els àmbits. I la plaça del Mercat i els seus voltants són només un exemple, no sols per ser l’escenari d’esdeveniments com este atractiu Food & Street Art, el seu cartell musical i d’activitats infantils, sinó per ser també un dels punts neuràlgics en l’àmbit econòmic i comercial de la ciutat.

AMB L’OBJECTIU de consolidar esta situació, hem apostat per dignificar la zona, amb la renovació i ampliació de totes les voreres per a fer-les accessibles i més segures, per remodelar el Mercat Municipal i sobretot per ubicar en la primera planta el nou viver d’empreses, que enguany serà una realitat. De fet, hem sol·licitat un nou taller d’ocupació a la Generalitat valenciana per a finalitzar les obres i poder obrir este espai d’emprenedurisme, innovació, idees empresarials de futur i talent.

Però és important dir que esta vida no està sols al centre de la ciutat, sinó també als barris pels qual també estem apostant amb fermesa, després de molts anys d’abandó. Fa sols uns dies han començat les obres de millora de la xarxa de clavegueram de la Colonia San Antonio, un barri en el qual enguany anem a invertir quasi 200.000 euros amb la construcció dels nous col·lectors, la millora de la plaça de l’església i el Centre d’Esplai i els treballs d’asfaltat en els carrers dels blocs, de pujada i baixada i els voltants del col·legi Blasco Ibáñez i del centre social, tot punts de trobada i reunió per a veïns i veïnes.

DE LA MATEIXA manera, la Conselleria d’Obres Públiques també ha iniciat la segona fase de les obres de millora de l’accés al barri Carmadai, que han aconseguit la reducció de la velocitat dels vehicles al seu pas per este barri residencial com reivindicava l’associació de veïns des de feia més de 20 anys. A més, s’ha millorat la seguretat i la imatge i, des de la iniciativa privada, s’ha obert una nova tenda de calcer i un museu sobre la història de la Fàbrica Segarra. Això vol dir que s’estan generant noves oportunitats, gràcies a una gestió responsable i que mira al futur, després de molts anys d’inacció i paràlisi.

*Alcaldesa de la Vall d’Uixó