Com saben a Vila-real s’ha produït un canvi al govern municipal. Les primeres setmanes del nou equip de govern de Vila-real estan sent més difícils del que podíem imaginar abans de veure la situació econòmica i financera de l’Ajuntament des de dins. L’anterior alcalde i regidors del Partit Popular han acabat amb el pressupost municipal, a sis mesos d’acabar l’any, i han deixat més deutes dels que a priori podria semblar. No obstant això, no és l’hora de buscar culpables sinó solucions. I a aquestes solucions anem a dedicar tot el nostre temps els quatre partits que conformem l’actual executiu local. És una tasca dura però l’afrontem amb la responsabilitat que requereix el nostre càrrec i amb la il•lusió de qui vol treballar pel seu poble.

En el que em pot afectar personalment, ser escollit regidor de la ciutat a la que visc i he crescut ha significat una gran satisfacció i un fet que vull agrair a totes les veïnes i veïns, per això, des de les delegacions que encapçale em compromet a treballar dur perquè Vila-real torne a ser la localitat capdavantera que mai hauria d’haver deixat de ser.

És l’hora de la innovació i la formació per a la recerca de nous jaciments de treball i en això estem segurs que contarem amb la capacitat de les vila-realenques i els vila-realencs, que sempre s’han caracteritzat per trobar solucions a les diverses crisis que hem patit en la història.

No podem oblidar que hi ha molta gent que ha quedat a l’atur provinent de la construcció i de les seues empreses auxiliars, especialment la ceràmica, i que no podran tornar a insertar-se a este sector. Per això, des del govern local hem previst posar en marxa cursos de reciclatge per a que puguen accedir a altres ocupacions i els oferisquen esperances i capacitat per enfrontar el futur.

En aquesta sortida de la crisi serà molt important el talent dels joves. Hem de comptar amb les idees dels nous emprenedors que estan disposats a crear-se un futur treballant a les seues pròpies empreses. A Vila-real, són moltes les persones que han finalitzat els seus estudis superiors i que no troben on aplicar els seus coneixements adquirits als anys d’estudis. Per això, l’Ajuntament es convertirà en el canal perquè la joventut puga desenvolupar la seua vida laboral amb éxit. H