El passat dimecres vam celebrar el Dia Mundial Forestal a Vila-real plantant 10 pins al paratge de El Pinar de la Mare de Déu de Gràcia. A més, des del Servei Municipal de Biblioteques també vam encetar una sèrie d’activitats relacionades amb el Dia Mundial de la Poesia que hem dirigit als més menuts per tal de fomentar la lectura entre els xiquets. A més, ahir es va celebrar el Dia Mundial de l’Aigua, fet que va provocar que els mitjans de comunicació social presentaren una sèrie de reportatges i documents sobre la necessitat del reduir el consum i optimitzar el seu ús.

Moltes vegades he escoltat a persones que posen en dubte la utilitat d’aquestos dies. Jo sempre utilitze la mateixa resposta: serveixen perquè, almenys, una vegada a l’any ens enrecordem de certes coses i de la seua importància. El simple fet que puguem veure o sentir notícies sobre la necessitat dels boscos o de l’optimització de recursos als mitjans de comunicació social, encara que siga només un dia, farà que prenguem consciència del que volem destacar amb aquestes jornades.

És clar que jo també pense que no hi ha prou amb un dia per a molts dels problemes que aquestes jornades commemoratives ens recorden, però com diuen al meu poble: Tota pedra fa paret. És tracta d’arribar a les consciències de la gent i si existeix el problema, tractar de solucionar-lo cada dia. Per això, a Vila-real hem posat en marxa iniciatives per a commemorar el Dia Forestal Mundial, el Dia Mundial de la Poesia o la passada Setmana de la Dona, entre molts altres.

Però, des del nou equip de govern de l’Ajuntament de Vila-real, no ens quedarem ahí. Defensarem cada dia la necessitat de fer arribar als més menuts la poesia i ajudar-los a que tinguen una vida millor a través de la lectura, seguirem impulsant la conservació i millora dels boscos, sobre tot dels paratges naturals que tenim més a prop o continuarem defensant la igualtat entre homes i dones com a un valor fonamental a la nostra ciutat. Perquè una societat sense valors és la que ha causat aquesta crisi en la que estem immersos. Hem de recuperar-los abans que no siga massa tard. H