El passat 22 de juny, en vespres de festes, vaig comparéixer en roda de premsa amb la regidora d’ocupació. Entre altres coses, vam comentar que, dins del programa de millora dels Polígons Empresarials de l’IVACE (dotat pel Maestrat i els Ports amb 2.215.000 €), els projectes presentats per Vinaròs per a tres polígons diferents havien obtingut 1.045.323 € per a millores, modernització i dotació d’infraestructures i serveis. En la mateixa compareixença vam comunicar que Vinaròs havia obtingut 234.000 € (quarta subvenció de la província) per a contractar un mínim de 14 joves (qualificats i sense qualificació) durant un any. Ho conte ací perquè els lectors no van poder assabentar-se, ja que en l’edició del dia 23, revetlla de Sant Joan, la informació sobre Vinaròs es centrava en l’inici de les festes, molt important, però no hi havia ni rastre del milió llarg d’euros que venien a potenciar el futur industrial i d’ocupació a la nostra ciutat (sí que hi havia referència a un altre municipi que havia rebut pel seu polígon 220.000 €).

Amb freqüència notícies que per a nosaltres són molt rellevants, des de la millora d’un Centre de Coneixement VINALAB, que llanguia quan vam arribar, fins a l’augment de nivells a l’Aulari de l’Escola Oficial d’Idiomes (C1 d’anglés i valencià) no han tingut cabuda en la informació de comarques del diari. Agraïm per tant aquest espai.

Això ens fa reflexionar sobre la visibilització de la nostra tasca. A vegades, un rumor sobre el carnaval o un aspecte menor d’un contracte d’aparcaments ocupa més espai que projectes que han necessitat moltes hores de treball. Òbviament, són els mitjans els que trien quins aspectes poden interessar més als seus lectors i lectores però sorprén que aspectes que sí han estat destacats en altres municipis, no apareguen referits a Vinaròs, inclús, ací s’han fet de manera més ràpida (Xarxa de llibres, pobresa energètica, reparació de platges i equipaments turístics) i amb més recursos.

Bé, com nosaltres considerem que el que dóna sabor a la vida és el picant, seguirem treballant per a completar un període de govern en el que ja s’han mobilitzat en dos anys més recursos que en els quatre anteriors. I això cou a alguns.

*Alcalde de Vinaròs