Síguenos en redes sociales:

La gestió forestal

Els incendis forestals constitueixen un greu perill que en l’actualitat s’accentua en les zones mediterrànies i molt especialment en el territori valencià. De forma recurrent, els incendis provoquen greus danys en les masses forestals, amb la conseqüent repercussió negativa sobre el medi natural, econòmic i social.

L’Ajuntament d’Onda ha començat el procés per a dur a terme de forma real el Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals que es va aprovar l’anterior legislatura però que el Partit Popular va oblidar en un calaix.

La gestió forestal no és competència de l’administració local, però pot ajudar en accions puntuals com aquesta. Aquest pla contempla actuacions d’autoprotecció en 12 zones urbanitzades del municipi. Des del consistori ja s’ han sol·licitat els permisos pertinents a la Generalitat Valenciana i s’ha informat als veïns de les zones afectades en les quals pròximament s’iniciaran labors de prevenció d’incendis. Realitzarem diferents actuacions d’autoprotecció en les àrees urbanitzades Sant Francesc i la Murtera i Riu Sonella. Es procedirà a adequar en aquestes àrees tallafocs perimetrals al costat de les zones habitades, i s’executaran tractaments silvícoles en les àrees interiors de les urbanitzacions, amb l’objecte de reduir el risc d’incendi forestal.

Vint anys de gestió del Partit Popular en la Generalitat ens ha deixat greus problemes. Aquest és un més dels molts que hem heretat i als quals els nous governs, municipals i autonòmics, hem de fer front amb celeritat si pretenem evitar incendis que poden donar lloc a situacions d’alt risc o catàstrofes.

L’Ajuntament d’Onda se situa entre els primers municipis que actuen de forma directa en parcel·les privades. Farem tot el possible per a evitar el greu problema que pot suposar un incendi en un municipi com el nostre, per la peculiaritat de la seua climatologia, meteorologia i geografia. Però som conscients que sols no podem fer front a aquest problema. És necessària la implicació d’administracions i propietaris per a dur a terme una gestió forestal eficient. L’stop al foc és cosa de tots.

*Alcalde d’Onda

Pulsa para ver más contenido para ti