L’Alcora viu la Setmana Santa i la Pasqua d’una manera molt intensa i especial. De fet, totes les celebracions dutes a terme en aquestes dates representen un dels principals reclams de la nostra localitat. Actes religiosos, culturals, lúdics, tradicionals… actes genuïns que ens atorguen un caràcter únic. I dos d’ells declarats d’Interès Turístic.

Un és la Rompida de la Hora, Festa d’Interès Turístic Autonòmic, Bé d’Interés Cultural i candidata a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Com cada Divendres Sant, quan el rellotge de la Torre del Repés marque les 12.00, l’Alcora vibrarà amb més de mil tambors i bombos sonant a l’uníson. El toc inicial el donarà el periodista Paco Nadal. Vull felicitar a la Hermandad del Santísimo Cristo del Calvario i a l’Alcora Tambor per l’èxit i el que ha crescut aquest esdeveniment des dels seus inicis.

L’altre acte declarat d’Interès Turístic és la Festa del Rotllo, que tindrà lloc el proper dilluns. Es tracta d’una de les tradicions més significatives de la nostra localitat, que ja ha superat els 260 anys d’història. És una celebració molt arrelada en el sentiment popular, que cada any congrega a multitud de persones. Enguany s’han preparat més de 8.000 rotllos, la qual cosa posa de manifest l’elevada participació.

La Dobla, la Peregrinació per les Ermites, la Pasqua Taurina i la Romeria de Sant Vicent i la Mocadorà, junt amb les processons, són uns altres dels esdeveniments destacats. A més, després de l’èxit obtingut en les passades edicions, enguany se celebrarà el III Mesó de la Tapa i la Cervesa. També aquests dies s’instal·larà una carpa on es durà a terme la part musical.

Altres esdeveniments que s’inclouen enguany a l’agenda són: la presentació del llibre de José Manuel Puchol Callejero de la Villa de l’Alcora, que tindrà lloc el dijous; els actes programats amb motiu de la visita de la Banda de Música d’Épila; la II exposició de Confraries i Germandats de Setmana Santa; o la XVI Mostra de Pintors Aficionats Alcorins. I sempre recomanable la visita al Museu de Ceràmica, on a més de les mostres permanents, fins al 15 d’abril podran visitar-se les exposicions American Clay i la Ciudad Especular. Us esperem!

*Alcalde de l’Alcora