Fa dues setmanes, coincidint amb el principi de les festes de Setmana Santa i Pasqua, vam presentar la nova marca promocional de la nostra localitat: L’Alcora Viva.

Doncs bé, recent finalitzades, podem dir que les celebracions han sigut un clar exemple del per què d’este l’eslògan.

Estos dies l’Alcora s’ha omplert de gom a gom, posant-se de manifest el gran treball dels alcorins i alcorines per potenciar les nostres festes i tradicions i el gran interès que estes susciten. Especialment la Festa del Rotllo i la Rompida de la Hora, que han estat un èxit rotund. Dues festes declarades d’Interès Turístic de la Comunitat Valenciana. Destacable ha sigut també la participació en la Pasqua Taurina i el III Mesó de la Tapa i la Cervesa, una iniciativa que, juntament amb la decisió de traslladar els actes taurins a la plaça Sant Roc, ha servit per dinamitzar estes festes.

Enguany, a més, hem rebut la visita de la Banda de Música d’Épila convidada per la nostra banda, l’Agrupació Musical l’Alcalatén. Ambdues ens han fet viure grans moments, destacant el concert de pasdobles que van oferir i que va omplir el saló d’actes del consistori.

Portem tres anys parlant de participació rècord i hem pogut comprovar que eixa tendència segueix en augment. El treball conjunt entre l’Ajuntament, les associacions i entitats locals, les comissions, els bars, pubs i comerços… i l’aposta decidida que estem fent en la promoció de la nostra localitat, s’està notant, i molt, sobretot per l’impacte i la repercussió positiva que està tenint en l’economia local.

Encara ens queda un important dia per davant. Hui celebrem la festivitat de Sant Vicent, amb la tradicional romeria a l’ermita, acompanyats pels gegants i cabuts, el concert de l’Agrupació Musical l’Alcalatén i la Mocadorà.

Des del govern local treballem per tal de potenciar tots els actes ja consolidats i també per oferir novetats amb l’objectiu d’atorgar un valor afegit. Els resultats i l’elevada participació són la millor recompensa, l’Alcora està molt, però que molt viva. Gràcies a totes i tots aquells que contribueixen a fer-ho possible.

*Primer tinent d’alcalde de l’Alcora