Síguenos en redes sociales:

Oportunitats per a una ciutat intel·ligent

Aquesta mateixa setmana vaig encapçalar una delegació de l’Ajuntament d’Onda a la Fira Greencities de Màlaga. Allí vam poder conèixer els últims avanços en matèria de sostenibilitat i desenvolupament de ciutats cap a nuclis urbans més intel·ligents. Volíem conèixer iniciatives i models de gestió que es puguen aplicar a Onda en camps tan importants com les solucions tecnològiques a les ciutats. Perquè és un deure per a nosaltres i estem convençuts que hem de millorar la gestió que anem dur a terme dels fons Feder que hem aconseguit gràcies a l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat, que vam treballar des de l’equip de govern. Aquestes ajudes europees van a significar una inversió de 5 milions d’euros en la localitat i volem que s’adapten al màxim a les necessitats de la ciutadania, però que també es desenvolupen seguint els criteris més actuals i optimitzant al màxim els recursos.

En la fira, la delegació d’Onda vam assistir convidats a l’esdeveniment de la Xarxa Innpulso de Ciutats per la Ciència i la Innovació. Alcaldes i Alcaldesses amb la Innovació i vam poder intercanviar impressions amb el co-president de la xarxa i alcalde d’Ermua, Carlos Totorika, tot un referent en ciutats 4.0. Així mateix, vam participar en l’assemblea de la Xarxa d’Iniciatives Urbanes, que ha agrupat a diverses ciutats amb estratègies DUSI i en la qual vam discutir diversos aspectes relacionats amb la gestió d’aquestes i que va estar dirigida per Lola Ortiz, subdirectora general de Desenvolupament Urbà del Ministeri d’Hisenda i Funció Pública. Una manera molt interessant de veure en quina direcció estan actuant des de les administracions públiques per a millorar les ciutats.

I és que compartir experiències amb altres municipis fa que ens adonem que tenim problemàtiques molt similars i que podem buscar solucions que ja s’apliquen en altres llocs. És molt interessant veure les oportunitats que existeixen per tal de crear una ciutat intel·ligent, més habitable i sostenible i que pose sempre a la ciutadania per davant de tot. És el nostre projecte per a Onda i anem a desenvolupar-lo junt amb totes les nostres veïnes i veïns.

*Alcalde d’Onda

Pulsa para ver más contenido para ti