Síguenos en redes sociales:

Firma invitada

Rafa Simó

Ens juguem massa

Castelló està immers en la complexa tramitació del un nou planejament urbanístic. El Pla General consta de dos documents bàsics, el Pla General Estructural i el Pla d’Ordenació Pormenoritzada. Cadascú té el seu abast i el seu nivell de detall, el pormenoritzat depén de l’estructural i per tant no es pot entendre un sense tindre en compte l’altre. El Pla Estructural recull els objectius i directrius que impregnen la resta de documents que d’ell deriven. A més, va acompanyat d’estudis complementaris com el de mobilitat o de paisatge, entre altres, que s’han de tindre en compte i que serveixen per a nodrir tant l’estructural com el pormenoritzat.

El Pla Pormenoritzat atén a aspectes de l’ordenació detallada en el sòl urbà o urbanitzable, no entrant, per no ser la seua competència, en el sòl no urbanitzable, i sobretot en aspectes que ja s’han tractat en l’estructural o en els estudis complementaris elaborats que els acompanyen. Per això, crida l’atenció que ara es demane que apareguen en el pormenoritzat el parc agrari, la zona dunar del litoral o l’anella verda quan són aspectes del sòl no urbanitzable i per tant fora de la competència del Pla Pormenoritzat.

Des de la regidoria d’Urbanisme entenem els períodes d’exposició pública com a una ferramenta per a millorar la proposta del govern. Serem empàtics amb la resolució d’al·legacions, serem generosos en explicitar al màxim possible els acords polítics que hem assumit i no tractarem la participació ciutadana com un mer tràmit. Però el que no podem fer és arriscar la qualitat i la idoneïtat dels documents urbanístics per fer més gestos polítics dels aconsellables. Castelló sap el que costa no tramitar correctament un Pla General i hem de treballar, tots junts, per a evitar no caure en errors del passat. No podem utilitzar com a arma política un document tan important. Ens juguem massa.

*Portaveu Grup Socialista Ajuntament de Castelló

Pulsa para ver más contenido para ti