Els alcorins i les alcorines podem estar d’enhorabona per diversos motius. El primer és perquè estem celebrant les festes del Crist, òbviament. El segon motiu de satisfacció és la participació històrica que hem aconseguit. De rècord, m’atreviria a dir.

Ho demostren les vora 100 paelles que es van cuinar el passat diumenge i que van reunir 1.500 persones; ho confirmen les 3.000 cadires del pa i porta de dilluns; l’espectacular concert de la banda de dimarts, amb més de 1.000 oients; els quasi 1.000 majors que dimecres es van reunir a la plaça de l’Ajuntament; els 2.000 quilos de caragols venuts durant la ruta gastronòmica que porta aquest nom; les 1.300 persones inscrites per al sopar de gala de la Proclamació; la multitudinària entrada de bous de dissabte 25 o la imprescindible processó en honor al Crist, que li dona el nom a les celebracions...

I si la gran participació ens fa felicitar-nos per la bona acollida de la programació, també ens fa estar d’enhorabona pels efectes econòmics que l’acompanyen.

Algú podria pensar que l’èxit d’afluència de les festivitats és casual i té poc a vore amb la tasca política. Però s’enganya. Perquè la diversitat en la programació d’actes no s’ha improvisat. En absolut. De fet era una exigència clau entre els nostres compromisos amb el poble per dinamitzar les festes: activitats per xiquets i xiquetes; per majors; oci, gastronomia, música, tradicions, activitats familiars i cultura... Perquè tampoc és casual la complementació del programa amb una reforçadíssima agenda cultural, amb sis exposicions culturals concentrades als voltants del museu.

Una de les claus fonamentals per l’augment d’afluència ha estat el compromís del govern de progrés per democratitzar i obrir les festes. I per això s’ha refermat l’aposta pels concerts i activitats gratuïtes. Perquè si alguna cosa teníem clara és què volíem unes festes sense barreres econòmiques, diverses, per tots els gustos i amb respecte per tots i totes, com també hem demostrat amb els diversos punts violeta que hem activat per primera vegada.

L’enhorabona i l’agraiment a tota la gent que ho ha fet realitat.

*Primer tinent d’alcalde de l’Alcora