Des que fa quinze dies escrivia per darrera vegada a través d’aquestes línies, l’activitat municipal i de gestió de l’Ajuntament de Borriana no ha parat ni un segon. Ens ha abandonat l’estiu i ja han passat les Festes de la Misericòrdia, però la feina continua i m’agradaria només posar-vos alguns exemples del que des dels diferents departaments municipals i regidories hem estat fent per tal de continuar amb les feines que durant tot l’estiu han seguit duent-se a terme a l’Ajuntament, tot i les vacances d’aquells que parlen «d’apoltronament» o «despilfarro», dues paraules incorrectes, per cert.

Se’n podria fer un llistat complet sobre el treball de l’equip de govern a Borriana que gairebé ompliria tot aquest espai, pero «a mode de resum», ací en van unes quantes: en quinze dies hem pogut vore com el nostre Mercat Municipal ha canviat, per a bé, la seua fesomia; té una nova imatge, una coberta totalment renovada i els venedors i venedores van tornar a la seua feina el dia estipulat. En quinze dies hem gaudit i fet gaudir al món faller de Borriana del nou Museu Faller. A la mar, es van netejar de manera preventiva totes i cadascuna de les goles, i les conseqüències de les fortes pluges només va afectar la passarel·la del Clot que ja torna a estar operativa. En només quinze dies, des d’Esports, Generalitat i clubs esportius locals, s’ha presentat i s’està tirant endavant el Dia Europeu de l’Esport Escolar amb 1.500 xiquets i xiquetes i tots els centres educatius de Borriana implicats en la pràctica esportiva i els hàbits de vida saludables. Hem presentat una nova edició del Club Lo Blanc, on donem a conèixer a escolars de Primària una part més de la nostra rica història. Hem continuat avançant en les diferents fases dels projectes de l’Estratègia EDUSI, per acabar disposant de l’anell ciclopeatonal que s’acabarà amb els treballs a la carretera del Grau, i per seguir executant el projecte de millora de l’entorn de Sant Blai. En quinze dies hem ampliat i signat el conveni de col·laboració amb Creu Roja; i hem continuat amb les campanyes d’obres de millora del clavegueram.

I els podríem seguir parlant de les reunions, iniciatives i trobades, però em sembla que són suficients exemples com per entendre les ganes i l’esforç que seguim posant des de l’equip de govern de l’Ajuntament per fer de Borriana un millor lloc on viure. Així que, a mode de resum, els convidem a fer una comparativa d’aquests quinze dies amb els darrers quinze anys. Nosaltres seguirem treballant, mirant endavant, i pel futur de Borriana.

*Alcaldessa de Borriana