Un dels reptes d’aquesta nova etapa de l’Ajuntament d’Almassora ha sigut fomentar i practicar la participació ciutadana, un camp absolutament oblidat en les anteriors legislatures. Per a implicar als veïns i les veïnes en els projectes que afecten tot el municipi, la funció que fan les associacions és fonamental i la seua activació ha sigut un dels èxits que les noves polítiques participatives han aconseguit.

Pel que fa als pressupostos participatius, una de les propostes més votades ha estat la d’implantar mesures que milloren la seguretat viària al districte marítim. Aquest projecte beu directament de les diferents idees que vam recollir i ha estat conduït per les associacions veïnals de la platja, les quals veuen com les seues propostes són analitzades, ateses i executades. També al districte marítim, el servei de transport públic ha millorat considerablement. L’increment de trajectes a l’estiu i demà per Tots Sants i els nous serveis especials per a Sant Joan i festes són una bona mostra de que les peticions del residents es transformen en solucions per part de l’Ajuntament d’Almassora.

Les xifres de participació ciutadana que vam assolir en l’elaboració del Pla d’Instal·lacions Esportives són també molt satisfactòries. Les necessitats de vora 4.000 almassorins i almassorines en matèria d’infraestructures estaran representades en aquesta estratègia gràcies a les aportacions de clubs, entitats veïnals, centres educatius i sanitaris, personal municipal i persones usuàries. És una nova manera de gestionar i és possible gràcies a la implicació de la ciutadania, però també a la predisposició dels representants polítics de treballar braç a braç amb els veïns. Gràcies a ells, als veïns i a les veïnes d’Almassora, tenim una plataforma d’ONG en la qual coordinem les accions solidàries que es porten a terme, afavorim l’intercanvi de recursos i oferim eines per a millorar la seua activitat.

Aquest model d’associacionisme ha sigut una de les bases de la política d’acció comunitària que Diana Belliure ha desenvolupat des de la Regidoria de Serveis Socials i els resultats són més que positius. Així ho expliquen els representants d’aquestes ONG en el documental ‘Almassora, xarxa de solidaritat’ que es va estrenar divendres passat i en el qual fem una crida a joves i majors per a animar-los a unir-se al voluntariat. No volem que la força del moviment associatiu s’ature i i l’impulsarem perque continue ajudant-nos a construir l’Almassora del futur.

*Primera tinenta d’Alcaldia d’Almassora