Síguenos en redes sociales:

La clave política

Ignasi Garcia

Furtar-nos fins l’ànima

La política més innoble és la que pretén apropiar-se dels teus sentiments més profunds. Ho fan aquells partits que necessiten amagar les seues polítiques. Que no volen que pensem ni que recordem. Que per tapar els seus destarifos, parlen a tota hora de si estimem una llengua, tenim una fe, o se’ns eriça la pell amb les festes del nostre poble o el Nadal. Però ni els sentiments, ni les banderes, ni les institucions, ni les tradicions pertanyen a un partit en concret. I ho dic pel Partit Popular i Ciudadanos.

La demagògia de la dreta inculta per evitar el debat ciutadà és defugir del lliure debat ciutadà. No els agrada que puguem saber, conéixer, parlar i decidir. Només volen que ens deixem portar pel seu odi i per les seues difamacions. Precisament eixa política és la que més mal ens fa a la ciutadania. La polítics dels amics de Pablo Casado i d’Albert Rivera. Seria molt millor tindre una dreta moderada, constructiva i democràtica. Però no és així: són hostils amb la nostra manera de viure i d’entendre la societat.

Des de Compromís defensem que totes i tots puguem opinar i debatre amb llibertat. Perquè només des del respecte, la tolerància i la diversitat podem avançar com a societat. Volem que la ciutadania decidisca sempre, indepedentdment de la religió, llengua, color de pell o sexualitat de cadascú i de cadascuna.

Necessitàvem un govern decent, que parlara clar a la ciutadania; no un govern mentider que ho arriscara tot amb projectes fantasma, obres faraòniques i ruïnoses del PP, on han desaparegut milions i milions d’euros de tots nosaltres. No ho podem consentir. No volem més polítics corruptes que s’enriqueixen furtant-nos a totes i tots per pagar-se les campanyes electorals, les mansions o els cotxes de luxe. I ara, la gent honrada, treballadora i estem governant, esforçant-nos dia a dia pel benestar dels nostres veïns i veïnes. Perquè la gent del món de la festa som gent treballadora. Ens esforcem cada dia. Creiem en el treball, la capacitat i en la igualtat d’oportunitats. I sabem que només es possible una societat amb futur des d’una educació igualitària, pública i de qualitat. És indecent que es regalen màsters i distincions a qui no s’ho mereix.

I recordem que al Nadal hi ha moltes famílies que passen fred. I que continuen patint les conseqüències dels mals governs anteriors. No oblidem el dolor que ha causat l’economia del pelotasso urbanístic del PP, que ha deixat al carrer milers de famílies, també a Castelló.

I ara els populars fan política amb el Nadal. Amb la religió i la calvalcada de reis. Mentint deliberadament a tot el veïnat de Castelló i el Grau, sobre el que fem des d’aquest ajuntament. Es fan dir cristians, però menteixen més que parlen. I no ho diem nosaltres, ara també ho corroboren els tribunals. Que ens han mentit amb la política, però també amb els diners que no pensen tornar-nos. I ens toca defensar-nos d’ells i fer-los fora de totes les institucions. Per dignitat. La dreta rància inculta que vol dir-nos com hem d’estimar, com hem de parlar, o en quin Déu hem de creure. Doncs no, seguirem defensant el dret a viure en llibertat, perquè és la nostra vida i la volem viure amb dignitat.

*Portaveu de Compromís i regidor de Transparència, Modernització i Normalització a l’Ajuntament de Castelló

Pulsa para ver más contenido para ti