Síguenos en redes sociales:

Avancem pel bon camí

Encara queda molt per fer i molt per millorar. Però també és cert que les dades indiquen que en estos últims quatre anys ha millorat considerablement la situació. Parle d’ocupació i dinamització econòmica.

A l’Alcora, la taxa de desocupació ha caigut al voltant d’un 7%, registrant les xifres més baixes de l’última dècada. Així mateix, s’han incrementat les llicències d’obres concedides per l’Ajuntament a empreses per a l’ampliació de la seua activitat.

Queda molt per fer, però anem pel bon camí. Les polítiques en matèria d’ocupació impulsades pel govern municipal, les ajudes aconseguides d’altres administracions per a la posada en marxa de programes de foment de l’ocupació, la dinamització de l’activitat municipal amb l’augment de projectes i obres promogudes des de l’Ajuntament, les polítiques proactives en favor de la indústria… Tot suma.

Tenim clar que apostar per la indústria --sempre amb criteris de sostenibilitat-- és apostar per la dinamització de l’economia local i la creació de llocs de treball.

El pressupost per al 2019 de l’Ajuntament de l’Alcora inclou una inversió de més de 400.000 € per a la millora dels polígons industrials, amb la finalitat de contribuir a optimitzar la productivitat, competitivitat i sostenibilitat de les empreses a través de la seua modernització i dotació de serveis.

Donar suport a este sector, del qual depèn l’economia local, és un pas fonamental. Però no ha de ser l’únic. Ha de complementar-se amb el suport a altres sectors també importants com el xicotet i el mitjà comerç. Tenim clar els molts avantatges que suposa comprar al comerç local: ofereixen la millor relació qualitat/preu, generen ocupació, la riquesa es queda en la zona, el tracte és més pròxim i personalitzat, i suposen una important via de progrés.

És necessari que des de les administracions es posen en marxa plans específics per tal de donar suport al nostre comerç. També en l’àmbit de l’administració local seria oportuna la creació d’una gran àrea d’economia que abaste diferents àrees clau, des de la qual es coordinen totes les polítiques destinades a l’impuls econòmic i la creació d’oportunitats a l’Alcora.

*Primer tinent d’alcalde de l’Alcora

Pulsa para ver más contenido para ti