El Campàs és un edifici d’estil medieval, documentat des del segle XVII, que va pertànyer a Na Blanca de Cardona. Una joia arquitectònica del patrimoni cultural singular en tot el territori valencià. Destaquen els contraforts exteriors que reforcen els arcs apuntats de l’interior diàfan, que li donen un aspecte d’antigues drassanes per la proximitat a la mar.

La Llei de Patrimoni diu que qualsevol que tinguera coneixement del perill de deteriorament d’un bé cultural ho ha de comunicar a la Generalitat o l’Ajuntament corresponent perquè adopten mesures. I això hem fet Compromís per Torreblanca: vetllar per la conservació del nostre patrimoni en risc de destrucció.

La restauració d’aquest edifici estava contemplada en el projecte Doña Blanca Golf, pensat com a club social i museu d’etnologia. Hui, en mans de la Sareb, presenta unes condicions lamentables. A més, la borrasca Glòria ha provocat més danys.

Per això reclamem que s’inste urgentment el propietari de l’immoble a netejar i millorar la seua conservació, tal i com marca la Llei de Patrimoni. Que l’Ajuntament actualitze la fitxa del Campàs i delimite el Bé de Rellevància Local. Que la Direcció General de Cultura i Patrimoni l’inscriga en l’Inventari General del Patrimoni Cultural Valencià, al temps que se li sol·licite l’estudi pertinent per a la qualificació de Bé d’Iinterés Cultural (BIC). Finalment, demanem al consistori que encarregue la redacció del Catàleg de Béns i Espais Protegits de Torreblanca.

El govern municipal es nega a tramitar la moció que hem presentant per considerar que no era urgent la protecció d’aquest edifici. Ens pareix incomprensible i atenta contra la Llei de Patrimoni. Esperem que recapaciten a temps.

*Portaveu Compromís per Torreblanca