Darrere de les finestres de casa nostra en temps de la pandèmia, assistim desolats al continu i cruel assot a les poblacions, i com s’estén un escenari de relativa incertesa en el qual l’actitud de cada persona és crucial per a guanyar la batalla i minimitzar les seues conseqüències. Des del Govern s’està fent i es continuarà fent tot el possible per a controlar la propagació del virus i des de l’Ajuntament hem adaptat les disposicions de l’Estat d’Alerta a l’àmbit local, implementat dia a dia mesures per col·laborar en aquesta lluita ingent. La població ens necessita i des del Consistori hem de donar resposta.

En aquests moments posem en valor, més que mai, els serveis socials, pròxims sobretot als més vulnerables: majors i dependents i famílies amb escassos recursos, per als quals són garantia de respostes precises. Comptem amb la col·laboració d’entitats socials i la Policia Local amb el subministrament d’aliments, medicines i productes de primera necessitat.

També des del Consistori hem adoptat mesures extraordinàries, com ara reforçar el servei de neteja i desinfecció dels carrers i mobiliari públic, l’eliminació de l’alternança d’aparcament mensual, la suspensió del cobrament de les remeses de tributs o de l’aparcament regulat en la zona ORA, entre d’altres. La situació és complicada i ho serà molt més, però aquesta crisi també ha sigut capaç de traure el millor de les persones, de les empreses i de les institucions. I quan passe la conjuntura, la gent diferenciarà entre les persones i governants que han estat a l’altura d’aquells que només s’aprofiten de les circumstàncies.

L’esclavó més fort de la cadena de solidaritat és el compromís social, la fraternitat i l’esperit de lluita. Pels quals hem d’actuar amb responsabilitat durant i seguir les directrius de les autoritats: No et desplaces si no és estrictament necessari. No permetes que el descoratjament faça mossa al teu voltant. Combat les notícies falses. Sigues solidari amb els qui estiguen passant moments de dificultat per aquesta crisi.

I només em cal afegir un consell: aplaudeix als professionals sanitaris, però també la valentia i responsabilitat d’altres sectors que estan al servei de la ciutadania. Aquesta és la millor manera d’acabar amb aquesta pandèmia: junts amb responsabilitat i solidaritat. #EsteVirusElParemUnits, #QuedataCasa.

*Alcaldessa de Borriana