L’actual situació de la covid-19, fa que ens replantegem tot allò que recordem. Cada manera de sortir de casa, com anar a comprar, compartir una cervesa amb els amics o fins i tot, i el més important, com relacionar-nos amb els nostres éssers més estimats.

El món de la festa i la cultura no està quedant exempt d’aquesta situació i els nous protocols que s’estableixen per organitzar espectacles en espais tancats o a l’aire lliure, ens exigeixen repensar algun dels nostres espais i el seu aforament.

No és cap novetat si manifesto públicament que Vinaròs arrossega des de fa molts anys una carència quant a una infraestructura poli funcional que done cabuda a totes aquelles accions/propostes festives, turístiques, culturals o fins i tot socials.

És per això que, des de l’Ajuntament, estem treballant en una de les mesures que pensem que ens podrà ajudar a pal·liar en part, aquesta falta d’infraestructures durant pràcticament sis mesos de l’any.

Estem realitzant les consultes tècniques i econòmiques pertinents per transformar temporalment la plaça de bous en un espai poli funcional. Des de l’Ajuntament, estem estudiant els possibles escenaris, variables i requisits tècnics i econòmics per poder instal·lar un escenari homologat desmuntable, així com una estructura desmuntable en forma d’envelat que puga cobrir part del mateix escenari.

L’espectacle Santos Emplaçat, realitzat al setembre de l’any 2018 a 3 bandes entre la Societat Musical La Alianza, la Fundació Caixa Vinaròs i el regidor de cultura d’aleshores, són el punt de partida perfecte per saber que hem de ser capaços de portar a terme un projecte a més llarg termini amb les evidents readaptacions quant a l’aforament i criteris tècnics.

Fins al moment, el que tenim són aproximacions per tal de veure la viabilitat d’aquesta aposta per poder contar a Vinaròs amb aquesta infraestructura. No hem de cantar victòria. Però igual que el paradigma de la nova mobilitat ja es comença a albirar per alguns dels nostres carrers i avingudes, el paradigma de la nova vida festiva, turística, cultural i social, també ha d’albirar les seues alternatives.

*Alcalde de Vinaròs