Mai pensava que passaria i mai pensava que hauríem de pendre una decissió tan difícil i poc grata com suspendre les festes del nostre poble i les de la mar. No ho esperava, ni jo, ni els companys de corporació, ni els quintos i festers, ni els quintos dels 25 anys, ni les penyes taurines, però entre tots i totes hem decidit que no podem fer festes enguany, perquè el més important en estos moments és la salut de tots els veïns i veïnes d’Almenara. Pense que és el més responsable davant com està la situació i perquè no sabem com pot evolucionar l’assumpte.

Clar que haguerem volgut fer unes grans festes, això ens demanava el cor, però el cap, ens deia que havíem de ser responsables i cuidar per la salut dels nostres veïns i veïnes i previndre situacions que no volem ni els agraden.

Ha sigut una decisió difícil, molt dura, i que ha estat consensuada entre tots els regidors i totes les regidores de l’Ajuntament, siguen del signe polític que siguen, i una vegada escoltat especialment als Quintos i quintes 2020.

Per això, des d’aquestes línies vull agrair a tots els regidors i totes les regidores de la corporació municipal el seu recolzament i acord amb les mesures que s’han pres davant aquesta difícil situació.

També vull agrair tot el treball que al llarg de l’any han fet totes les persones vinculades al món de la festa, penyes i penyistes, associacions, penyes taurines, quintos dels 25 anys i tot aquella persona que ha ficat el seu granet d’arena per Almenara i les seues festes. Tots i totes han demostrat amb aquesta decisió molta responsabilitat, ficant per davant de tot la salut de tot el poble.

Menció i agraïment especial vull fer als Quintos del 2020 i als Festers i Festeres, que amb els seus 17 i 18 anys ens han donat una lliçó de maduresa i responsabilitat, ja que van demanar des del primer minut la suspensió de les festes. Elles i ells ho tenen clar, perquè primer és la salut.

Primer van ser les falles, després les festes de Dalt de la Muralla, ara ens toca suspendre les festes d’estiu de la Platja Casablanca i les patronals, amb molt de dolor, però vos dic que si tot va bé al 2021 tornarem a fer totes aquestes festes, i més grans si cap. Eixe és el nostre desig i la nostra esperança. Mil gràcies al poble d’Almenara.

*Alcaldessa d’Almenara i secretària d’organització del PSPV-PSOE de la província de Castelló