Síguenos en redes sociales:

No ha sigut fàcil

En termes relatius, la Vall d’Uixó ha obtingut millors dades que municipis de població similar

Quan ens presentem a les eleccions ningú posem en el programa electoral gestionar una pandèmia mundial com la que hem viscut els últims mesos. En aprovar el pressupost per a enguany no vam preveure esta situació i hem hagut de canviar-lo per complet per a adaptar-nos a les noves necessitats: teletreball, reforç dels serveis bàsics de neteja i desinfecció, Policia Local, Llar Sagrada Família, atenció a domicili…

També hem ajornat el pagament de l’IBI per a donar un respir a les famílies que han patit esta crisi, que a més de sanitària ja és econòmica i social. Esta decisió suposa retardar l’entrada de diners a l’Ajuntament, tot i que hem tingut moltes més despeses per a aconseguir l’objectiu de salvar vides i frenar el virus. Però en un moment com l’actual havíem d’estar al costat de les persones.

En termes relatius, la Vall d’Uixó ha obtingut millors dades que altres municipis de població similar. I això és gràcies al treball conjunt i a la responsabilitat de totes i tots. La covid-19 ens ha posat a prova com a societat i hem comprovat que si estem junts i units som més forts. Ahí estan les dades: s’han fet les coses bé. Encara que no ha sigut fàcil.

El major èxit ha sigut els zero contagis i zero morts en la Llar Sagrada Família. Això ha sigut possible gràcies a la professionalitat de les treballadores i els treballadors i a la forta inversió que hem fet des de l’Ajuntament. Hem destinat quasi 200.000 euros en dos mesos per a adaptar les instal·lacions i reforçar el personal que presta atenció i té cura dels nostres majors. Hem donat el millor de nosaltres perquè no passara com en altres residències.

EN L’ÀMBIT econòmic hem estat al costat del sector de l’hostaleria, que és molt important a la Vall. Hem eliminat la taxa per ocupació de la via pública corresponent a enguany i també hem permés ampliar les terrasses per pal·liar la reducció de l’aforament en els locals. A més estem prestant un servei d’assessorament a empreses i autònoms per a sol·licitar ajudes. I el dia 1 reobriran les Coves de Sant Josep, amb unes estrictes normes de seguretat: reducció de l’aforament en les barques i menys barques per torn. Tot per a garantir la protecció dels turistes que ens visiten este estiu.

ELS RECURSOS públics d’enguany estan destinats a lluitar contra el coronavirus i salvar vides. Esta situació ha canviat per complet les preferències d’este govern. Cal garantir els serveis públics i estar preparats per a un rebrot en els pròxims mesos. Si en un moment determinat hi ha una recaiguda en la covid-19 la prioritat seguirà sent salvar vides, encara que això supose renunciar a projectes importants i necessaris que tenim per a la nostra ciutat.

No obstant això, ni la pandèmia mundial ha parat les obres del Centre de Salut I. La seua ampliació és un projecte de legislatura i tindrem una infraestructura sanitària a l’altura d’este poble, més en un temps en el qual s’ha vist el paper fonamental que juga la sanitat pública. Després de moltes mentides del PP amb la salut, este govern ha aconseguit arrancar l’ampliació, que avança a bon ritme i serà una realitat el pròxim any.

*Alcaldessa de la Vall d’Uixó

Pulsa para ver más contenido para ti