Tots estem contents perquè, finalment, ens trobem en la nova normalitat, però tornar a eixir al carrer no significa que la vida siga com era fa quatre mesos, per alguna cosa es diu nova normalitat . Els experts ja han alertat sobre el perill de les reunions socials sense mesures de precaució ni seguretat, i adverteixen que si ens relaxem ara, els pròxims mesos seran molt complicats.

Després dels rebrots que s’estan donant en diverses zones de la Comunitat, i fins i tot a Borriana, han saltat les alarmes i el Consell ha decretat l’ús obligatori de les mascaretes. Tot i que els borrianencs i les borrianenques estan respectant de forma positiva l’obligació.

No obstant això, l’oci nocturn està en el punt de mira per culpa d’alguns joves que ixen a divertir-se sense responsabilitat ni trellat. I això és el que sembla que falta quan, un dissabte a la nit, la zona d’oci nocturn de Borriana congrega a centenars de joves que, durant la matinada, obliden això que és tan important ara…, el distanciament social i les mascaretes. Mesures que no s’han convertit en moda perquè sí, sinó perquè un virus ha provocat molts malats i morts.

Ens preocupa perquè el risc de contagi és alt, si no es prenen les precaucions adequades tant en les festes privades amb amics com en els locals d’oci. La salut de tots està en joc i hem d’extremar les mesures higienicosanitàries, preventives i de seguretat, per a controlar i evitar contagis i rebrots a Borriana.

Des de l’Ajuntament, i també des dels molts establiments de la ciutat, demanem prudència pel nostre propi benestar i el dels altres: els carrer són amples i no cal aglomeracions per a divertir-se.

És per això que l’Ajuntament ha reforçat el passat cap de setmana l’operatiu organitzat per a controlar l’ús obligatori de mascaretes decretat per la Generalitat, evitar aglomeracions i el consum d’alcohol en la via pública, realitzar inspeccions en els establiments d’hostaleria i restauració i fer complir els distanciaments i horaris de tancament, així com les mesures de seguretat.

Com a conseqüència, la Policia Local va interposar les primeres 4 denúncies a joves que no portaven la mascareta adequadament aquest cap de setmana en places, unes infraccions que podrien implicar sancions fins a 3.000 euros.

El més important és que la gran majoria de borrianencs compleix totes les recomanacions, però apel·le a la necessària corresponsabilitat d’aquells que no ho fan i vull recordar-los: «Si no ho feu per vosaltres, feu-ho almenys per les persones que vos estimen». H

*Alcaldessa de Borriana